Huszonhetedik bejegyzés - jó tanácsok Amerikából

Mivel sok mindent olvasok a neten, gondoltam kipróbálom ezeket is: fél citrom levét belecsavarom egy 2 literes ásványvízbe, és azt iszom.
Mezítláb járok sokat a hepehupás, köves udvaron, meg füvön, mert az masszírozza a talpamat. Ezen kívül minden este rozmaringos masszázsolajjal megmasszírozom.
Ennél mentolosabbal kéne, azt olvastam, de ezt se szeretem, utálom a mentolt.
A labdával való minden foglalatosság fejleszt, egyrészt az egyensúlyt, másrészt a kart, mert feszül jó sokat, de nem olyan kellemetlen, ha mindkét oldallal csináljuk.
Mint kiderült, nekem a bal oldalam is jó gyenge a megterheléstől, annak se árt.
Egyébként ha valamilyen gyakorlatot végzünk, a gyenge oldallal mindig legyen legalább 3x több, mint a jóval, hiszen kihat minden a rossz olajra is, de az elvileg erősebb, úgyhogy nem kell annyi.


A http://segitunk.com is kirakta, amit írtam.


Amúgy már sokszor le akartam írni, csak mindig elfelejtem, hogy az a sok ima, és jókívánság is sokat segített, hogy ma talpon legyek, úgyhogy köszi mindenkinek :)


Tegnap ezt a levelet kaptam:

Szia!

Akartam hogy tudd baromi büszke vagyok hogy ilyen a hozzáállásod és segítesz nekem /anyámnak érelzáródása volt levágták a lábát 2 hónapja,
 apámnak agyvérzése volt/úgy hogy felnyitottad a szememet hogy a kor igenis engem is nagyon veszélyeztet ezért jobban figyelek magamra!
Azt is megmutatod nekem hogyan kell talpra állni vagy állítani valakit mert anyám is baromi makacs! Tehát nekünk ezért kellett találkozni
egyszóval még egyszer: Hajrá, menni fog és köszönöm a segítséget!

 



Ha valaki kérdi, hát ezért érdemes csinálni, egy ember már meghallott, és remélem, még több fog.


A héten leszázalékolnak, ha minden igaz, legalábbis a kérelmet beadjuk, amíg meg nem gyógyulok. Ezt is megértük, 28 évesen rokkantnyugdíjas leszek, amíg ez nem lesz jobb,
dehát ugye nem dolgozom egy ideig.... (Szerkesztve 2014.08.15. - Végül is nem lett belőle semmi, mert mire a bizottság elé kerültem volna, már túl jól voltam. Csak azokat százalékolják le, akik szemlátomást nem tudják magukat ellátni.)

Beszélgettem egy amerikai ismerősömmel, akinek 7(!)  stroke-ja volt, az elsőből még felépült, de a többiből nem, azóta is félig le van bénulva.
Úgyhogy ő aztán képben van, folyamatosan ajánlgatja nekem az alternatív módszereket. Ma azt mondta, hogy az akupunktúra, a nyirokmasszázs és a reflexológia segít, de sok keleti masszázsnak jó hatása van, mint pl. az akupresszúrás masszázsnak, a fő, hogy fájdalom nélkül átmozgasson,
 és feszítse, amit lehet. Mondta, hogy jó a váltott vizes zuhany, az árnika, a borsmenta, az eukaliptusz és masszázsolajok jók. Ki kell cseréltetni az összes amalgám tömést fehér tömésre a fogainkban,
Ki kell vizsgáltatni, hogy a pajzsmirigyünk megfelelően működik-e, de ne szedjünk rá hormont.
A vállak fájdalmára, meg egyébként is ajánlja az őssejt terápiát, és az oxigén terápiát, amikről lejjebb írok.
Ajánlja sok kurkuma fogyasztását, a vérhígító hatása miatt, és azért, mert felerősíti a gyógyszerek hatását. Ajánlja a hintázást, vagy a hintaszékben ülést. Menjünk gyógyfürdőbe, mert ugye a meleg víz lazítja az izmokat.
Ő nem tartja feltétlenül szükségesnek a vérhígító hosszútávú szedését, hacsak nincs valami véralvadási zavarunk, dehát nézzétek csak, hány stroke-ja is volt.
És még sok esetet mondhatnék egyébként, ahol a vérhígító szedésének abbahagyása második, sőt többedik stroke-ot okozott. Ő egyébként hajlamos rá.
Ajánlja az Aspirin + szedését, ami a stroke-osok fontos gyógyszere lenne, de valamiért lemarad. A kórházban felírt gyógyszereket 1 évig szedni kell, aztán csökkentve abbahagyni.
Nézzünk videokat, és csináljuk azokat, a nyújtó gyakorlatokat, mint a ballerinák.


És akkor nézzük a fent említett terápiákat, amikről még nem volt szó a blogon:

Oxigén terápia

A test nagyon érzékenyen reagál a levegő oxigéntartalmának legkisebb változásaira. Egy zárt teremben, amelyben több személy tartózkodik, már akkor feltámad a friss levegő iránti igény, amikor a levegő oxigéntartalma 21 %-ról 19 %-ra csökken. A kis légterű hálószobákban is gyorsan csökken az oxigéntartalom, aminek eredménye kialvatlanság, fáradtság lehet.

Az emberi szervezetnek nincs lehetősége az oxigén tárolására. Rá van utalva az oxigén folytonos külső jelenlétére. A szervezetet a vér látja el a létfontosságú oxigénnel.

Az oxigénhiány kialakulásának okai a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, gyógyszerek és más hétköznapi drogok fogyasztása lehetnek. Ezt tetézik még az ipar és az autók által okozott környezetterhelések és a pszichés terhelés. A családban vagy a munka során megélt aggodalmak, félelmek, sikertelenség vagy stressz is állhatnak az oxigénhiányos tünetek kialakulásának hátterében. További kockázati tényező az életkor, mivel a vér oxigéntartalma a 30. és 50. életév között 30 % körüli mértékben csökken.

Az ionokkal dúsított levegő belélegzése szabályozó hatást gyakorol az emberi szervezetre. Ha az ionok arányának kiegyensúlyozottságát az emberi testben külső tényezők zavarják meg, szervezetünk egyértelmű bántalmakkal reagál.

Az oxigénion-terápia során az ionizált, illetve gerjesztett oxigénmolekulát mértéktartóan a vérkeringésbe juttatják, hogy ezáltal előmozdítsák a tüdő és egyéb szövetek hajszálérszerkezetének mikrokeringését. Ez a tápanyagok jobb elégetését szolgálja, így jelentős szerepet játszik a sejtfunkcióban.

Az ionterápiát túlnyomórészt a szív- és érrendszeri megbetegedések esetében alkalmazzák, ezen kívül a daganatos megbetegedések kezelésének is fontos részeként tekinthetünk rá.

Normál esetben a sok mozgás következtében a fiatalok oxigénellátása nagyon jó. Stressz hatására azonban az oxigénnyomás fiatal emberek esetében is lecsökkenhet. Az ionterápia alkalmas arra, hogy a stressz kiváltotta elváltozásokat a fiatalok esetében is csökkentse.

oxigénterápia Az életkor előrehaladtával gyakran erősen csökkennek az oxigénértékek, aminek gyakori oka a mozgásszegény életmód. Ezzel egyidejűleg gyengül a szervezet védekezőképessége is. Ilyen állapot kialakulása esetén az oxigénértékek megemelése jelentős javulást idézhet elő az általános egészségi állapotban, az oxigén pótlása a beteg számára egyúttal létfontosságú jelentőséggel is bírhat: a szív- vagy agyi infarktust a jobb oxigénellátás megakadályozhatja; a vérkeringési zavarok és az angina pectoris rohamok pedig enyhíthetők, egyes esetekben meggyógyíthatók. Az oxigénion-terápia következtében elsősorban a vér mikrokeringése és a hajszálerek vérellátása javul.

Oxigénhiány esetében az apró hajszálerek átmérője még kisebb lesz. Ezzel gyakorta egy ördögi kör veszi kezdetét: az oxigénszállítást akadályozza a beszűkült hajszálérhálózat, és nagyobb zavarokat is előidézhet. Ha ezt a vér viszkózus állapota is tetézi, még egy laikus számára is előreláthatóvá válik, hogy a vérkeringés többé nem tudja fenntartani a sejtek normális ellátását. Ha a páciens ionizált oxigént kap, a véredények újra kitágulnak, és a vérellátás jelentősen javul.

Az oxigénhiányos vér sűrűn folyó, ezért a szív hajszálereit nem képes megfelelően ellátni. A páciens a terápia során tehát nem csak az értágulásból profitál, hanem a vér folyási sebességének javulásból is.

Az ionterápia jelentős segédeszköz a rák kezelésében. A rákos betegek oxigénellátása gyakran nem kielégítő. El kell fogadnunk, hogy ennek következtében a test saját védelmi rendszere az összeomlás határára jut, ami hozzájárul az áttétek szaporodásához. A következmény a rákos sejtek szaporodása, és az elpusztításukra rendelkezésre álló és szükséges védekező sejtek egyensúlyának felborulása a vérben. Ezért az ionterápia nemcsak a már meglevő rákos megbetegedés, hanem a rákos megbetegedést megelőző stádium (prekancerózis) esetében is javallott.

Az ionizáltoxigén-terápia az ionizált oxigén belégzését jelenti a légzőszerveken (a tüdőn) keresztül. A terápia fiziológiai és teljesen rizikómentes. A hiányzó ionpolaritás alkalmazása által – olykor már pár perccel a kezelés megkezdése után – eltűnnek pl. a légzési és szívpanaszok.

Gyakran a szervezet negatív oxigénegyensúlya a hagyományos kezelési móddal szemben rezisztencia kialakulásához vezet. Ha tehát a páciensek bevált módszerekre egyáltalán nem, vagy nem kielégítően reagálnak, meglehet, hogy az oxigéntartalom megemelése a siker kulcsa.

Javallatok oxigénterápiára

    agyi szklerózis (az agy megkeményedése, sclerosis)
    allergia
    angina pectoris
    angiopathia (érbántalmak)
    apoplexia (szélütés)
    arthritis (artritisz)
    asthma bronchiale
    ataxia (az izomtevékenységek és a mozgás koordinációjának zavarai)
    áttétek megelőzése
    bronchitis
    claudicatio intermittens (időszakos lábfájás)
    daganat
    dementia (elbutulás)
    depressziós állapotok
    diabétesz
    egyensúlyzavarok
    eklampszia (eclampsia, terhességi mérgezés)
    féloldali bénulás
    gangréna (üszkösödés)
    a hallás heveny összeomlása
    hepatitis (májgyulladás)
    hipertónia (magas vérnyomás)
    infarktus utókezelése
    limfogranulomatosis (a nyirokszövet rosszindulatú daganatai)
    májduzzadás
    Méniére-szindróma (időszakos szédülés)
    migrén
    mixödéma (a pajzsmirigy csökkent működése okozta kórkép)
    pszichózisok
    Raynaud-szindróma (érgörcsök az ujjak vagy a lábujjak környékén)
    reuma
    stressz
    szívinfarktus
    thyreotoxicosis (a pajzsmirigy fokozott működésén alapuló súlyos kórkép)
    trombózisra való hajlam
    ulcus cruris (lábszárfekély)
    vérkeringési zavarok

forrás: http://www.termeszetgyogyasz-marina.hu/oxigenterapia.html

 

„Egy repülőgépre hasonlító kabinban, ülő helyzetben, magas nyomáson lélegzünk be oxigént” – próbálja meg kérdésünkre egyszerűen leírni a hiperbár oxigénterápia során szerzett legfrissebb élményeit a keszonkamrából kilépve Tímea, aki egyensúlyzavarok és tetraparézis (négy végtagra kiterjedő bénulás) miatt próbálta ki az eljárást. Mint mondja, az állandó orvosi felügyelet mellett zajló kezelés nyugodt, békés hangulatú, és sokat vár tőle: mivel betegsége miatt számtalan módszert és mozgásterápiát kipróbált már, ami nem hozta meg a várt eredményt, ez amolyan utolsó esély, ami javíthat életminőségén. Mint azt dr. Szolnoki Nikolett hiperbár- és búvárorvostól, a specialistának számító fővárosi centrum orvosigazgatójától megtudtunk, a legtöbb hozzájuk forduló páciens hasonló vágyakkal érkezik – és az esetek jó részében pozitív tapasztalatokkal távoznak.

Oxigénterápia - több tucatnyi betegségen segíthetBiztató kutatási eredmények


„Szinte az összes olyan állapoton javítani tud a terápia, amit más módszerrel hiába kezelnek, vagy nem is gyógyítható. Ilyenek például a búvárbalesetek, a nem gyógyuló sebek, a stroke utáni rehabilitáció vagy a súlyos fertőzések” – mondja a szakember, aki hangsúlyozza, a HBOT-vel történő gyógyítás nemzetközi szabvány szerint zajlik, ráadásul a terápiás alkalmazás kidolgozása is neves intézményekhez, mint például a minnesotai Mayo Klinikához kötődik. Az adjuváns (kiegészítő) terápiát évtizedek óta számos területen használják eredménnyel a humán gyógyításban, és a magas nyomáson belélegzett, 100 százalékos koncentrációjú oxigén egyre több területen bizonyít. Mégis mit tud ez a színtelen, szagtalan, íztelen gáz, amit más nem?

A sejtekig hatol


Oxigénterápia - több tucatnyi betegségen segíthetA terápia titka a koncentráltan belélegzett oxigén áldásos „tevékenysége”. A belélegzett gáz ugyanis tizenöt-hússzoros koncentrációban éri el a sejteket, szöveteket, testnedveket, mivel a terápia során használt 2,5 bar nyomáson fizikailag is oldódik a vérplazmában, testnedvekben és olyan területekre is eljut, ahova korábban nem érkezett belőle elegendő. Az extra adag oxigén aztán segíti a fehérvérsejteket a fertőzések leküzdésében, serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, így radikálisan felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.
Megfigyelések szerint a terápia során javul az anyagcsere, erősödik az immunrendszer, és ahogy arról az általunk megkérdezett páciens, Tímea is beszámolt, észrevehetően javul a koncentráció.

Nem mai találmány
A keszonkamrát már Hérodotosz is említette. A mostani elődjét Nathaniel Henshaw angol tudós fejlesztette tovább, és amikor az ipari forradalom nagy híd- és alagút-építkezései megkezdődtek, már megismerték a túlnyomás okozta keszonbetegséget is. Nálunk a 2-es metró építésnél működött ipari keszonkamra: a nyomás alatt dolgozó alagútépítő munkások kaptak ilyen ellátást.

A HBOT – a teljesség igénye nélkül – a következő kórok, elváltozások esetén bizonyult eddig hatásosnak: búvárbaleset, gázembólia, szénmonoxid-mérgezés, gázgangréna, cukorbetegláb-szindróma, fülzúgás, oxigénhiányos agykárosodás, Lyme-kór, sportsérülések és arcidegzsába, de az intézményt vezető orvos további sikerekről is beszámolt. „Újabban kecsegtetőek a kísérleti eredmények az oxigénhiányos újszülöttek, a spasztikus bénulás és a gerincsérülések oxigénterápiás kezelésével kapcsolatban is – magyarázza a doktornő, aki szerint a terápiát hazánkban még mindig nem kezelik a helyén. – A legtöbb beteg úgy jön hozzánk, hogy más pácienstől hall a módszerről, nem is a háziorvostól. Ez nem olyan meglepő, mert az orvosi egyetemen egyedül a fül-orr-gégészet tankönyvben említik a hiperbár terápiát” – teszi hozzá.
A fővárosi centrumot a legtöbben ma is cukorbetegség következtében kialakult lábszárfekéllyel és fülzúgással keresik fel, de egyre több az olyan páciens is, aki például a csonttörés, sportsérülés vagy agyvérzés utáni lábadozás során érkezik.

Hol lehet igénybe venni?

 

Oxigénterápia - több tucatnyi betegségen segíthet

Magyarországon a budapesti Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet területén működik az egyetlen olyan intézmény, ahol HBOT-vel kezelnek. A Hiperbár Centrumba nem kell beutaló, hiszen az ottani szakorvossal zajlik a konzultáció, aki a korábbi leleteket átnézve, betegségtől függően rendeli el az alkalmankénti 1,5–2,5 órás kezelést. Egy-három alkalom általában elegendő szokott lenni például a búvár- és a dekompressziós balesetekre, de hosszú távú terápiát (5–10 alkalom) igényel a szklerózis multiplex tüneteinek enyhítése, a lábszárfekély gyógyítása vagy a stroke utáni maradványtünetek rehabilitációja.

Fontos!
A kezelést kizárja néhány állapot, tünet. Ellenjavallatnak számít az epilepszia, a daganatos betegség, a terhesség (csak az első fele), némelyik gyógyszer, a kórelőzményben szereplő légmell, és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD). Alsó és felső légúti fertőzések és magas láz esetén a gyógyulásig kell várni a terápia megkezdésével vagy folytatásával.

Migrén, fülzúgás, Lyme-kór vagy stroke: látszólag semmi közös nincs ezekben a betegségekben. Ha csak az nem, hogy mindegyik eredményesen gyógyítható, illetve tüneteik kontrollálhatók a hiperbár oxigénterápiával (HBOT). Bár az eljárás évek óta elérhető hazánkban, keveset tudunk róla.

forrás: http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20130104/oxigenterapia/

Az ionizált oxigénről

Oxigén nélkül nincs élet! Minden életforma alapja az oxigén.

Testünk csak akkor képes tápanyagokból energiát nyerni, ha elegendő oxigén áll rendelkezésére. Közismert, hogy a sejtek oxigénellátása nemcsak betegségek következtében, hanem az életkor előrehaladtával is romlik. Oxigénhiányhoz vezethet azonban a mozgás szegény, egészségtelen életmód és a nem megfelelő táplálkozás is.

Az egyre növekvő környezeti terhelés már fiatalkorban állandó stresszt okoz, amit csak tovább fokoz az alkoholfogyasztás, a dohányzás és a túlzott gyógyszerszedés. Mindezek hatására gyengül a szervezet ellenálló képessége, nő a fertőzések, a rák és az egyéb betegségek, pl. a keringési zavarok valószínűsége, romlik szerveink vérellátása.


 

Az ionizált oxigénről:

Kétszeresen negatív töltésű oxigénionnal gyakran találkozunk a természetben. A levegő egy nagy zivatar vagy villámlással járó vihar után, frissnek és tisztának tűnik. Ez nem csupán egy szubjektíven megélt érzés, hanem ilyenkor a levegőben nagy mennyiségben vannak jelen kétszeresen negatív töltésű oxigénionok.

Objektív, mérhető a levegő minőségének javulása ionizált oxigén jelenlétében.

„A tiszta levegő negatív ionkoncentrációja megközelítőleg 2000 ion/cm³. Vízesések közelében ez az érték jóval magasabb, elérheti a 100 000 ion/cm³-t is. Zárt helyiségben, lakószobákban azonban ez a szám igen alacsony, mindössze kb. 100 ion/cm³.

A negatív ionok képesek már a 0,01 mikrométer nagyságú részecskéket is megkötni, ezáltal semlegesíteni tudják a levegőben jelen lévő mikroorganizmusokat (vírusokat, baktériumokat stb.), az allergiás tüneteket kiváltó virágporokat, valamint a kellemetlen szagokat okozó részecskéket, porokat. Tudományos kutatásokkal igazolták, hogy a negatív ionok növelik az élő sejtek oxigénmegkötő képességét, továbbá szerepet játszanak az agy szerotonin szintjének szabályozásában, amely az ingerülettovábbító rendszer fontos alkotóeleme: zavarai összefüggésben állnak a különböző szorongásos betegségekkel.

 

A fentieken túl a következő főbb hatásokat tapasztalták:

  • légzésszám csökkenése (ellazult állapotot jelez)
  • vérnyomáscsökkenés
  • közérzetjavulás
  • bőr hőmérsékletének csökkenése
  • vérsüllyedés szintjének csökkenése (a magas vérsüllyedési szint gyulladás jele)
  • fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség növekedése
  • valószínűsíthető jótékony hatás a krónikus orrnyálkahártya-gyulladásra, arc- és homloküreg-gyulladásra, migrénre, álmatlanságra, a sebek és az égés gyógyulására, asztmára,szénanáthára és a hörghurutra.”

Forrás: http://hu.wikipedia.org


Az ionizált oxigén szervezetünkre gyakorolt hatásai:

  • stabilizálja a sejtmembrán potenciált
  • javítja a szerv, szövet, sejtszintű oxigénfelvételt
  • fokozza a mikrocirkulációt
  • javítja a perifériás keringést
  • stabilizálja a pszihés működést
  • kedvezően befolyásolja a vegetatív idegrendszer működését
  • mérsékeli a daganatos sugárkezelések és kemoterápia után fellépő mellékhatásokat
  • regenerálja a szervezetet
  • gyulladásos folyamatok kialakulását gátolja 

 

Az ionizált oxigénterápia előnyei:

  • Hatékony és természetes kezelési mód
  • Rövid kezelési időtartam
  • Egyszerű inhalációs bevitel
  • Mellékhatások nélkül alkalmazható
  • Jól kombinálható egyéb gyógymódokkal
  • Mérhető a terápia hatásossága
  • Bizonyítható a kezelések után a megemelkedett parciális oxigénnyomás
  • Jó közérzetet biztosít a kezelés

forrás: http://www.oxi-vital.hu/


Nyirokmasszázs

 

Nyirokmasszázs, nyiroködéma-kezelés

FitMED Nyirokmasszázs, nyiroködéma-kezelés

A nyirokmasszázs egy speciális masszázsfajta, melynek hatására csökken a szöveti ödéma, élénkül a nyirokrendszer működése és fokozódik a vérkeringés. Ezáltal csökken a feszülés, a nyomás miatti fájdalom. Aktiválja az immunrendszert és a sejt-anyagcsere folyamatokat, fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba, elősegítve a meglevő gyulladások, sebek gyógyulását.

Sok betegség kezelésében rendkívül hatásos, de prevenciós célból is alkalmazhatjuk.

A nyiroködéma a lakosság kb. 5%-át érinti, de sokan elhanyagolják. Egyik megjelenése a víz a lábakban, a dagadt bokák. A narancsbőr vagy cellulitis nevű esztétikai probléma is a nyirokrendszer zavara miatt alakul ki. Az ellenanyagok hiánya, ami a láz elmaradását eredményezi fertőzések esetén, szintén nyirokrendszeri alulműködés eredménye .A gyenge nyirokáramlás különböző lerakódásokhoz is vezethet bizonyos szervekben, ezekből aztán akár mióma, ciszta, daganatok is kialakulhatnak.

Mikor segít a nyirokmasszázs?

  • Mellműtétek után karödéma alakulhat ki, melyet nyirokmasszázzsal megelőzhetünk, ill. kezelhetünk
  • Alsóvégtagi ödéma (nehézláb érzet) kezelésére
  • Balesetet, műtétet követő hegesedés miatt keletkezett ödémák esetén
  • Reumás megbetegedések esetén kiegészítő terápiaként alkalmazható
  • Általános immungyengeség esetén
  • Cellulitisz (narancsbőr) megelőzésére, kezelésére
  • Méregtelenítő kúrák kiegészítéseként

Mikor nem alkalmazható a nyirokmasszázs?

  • Akut gyulladásos folyamatoknál
  • Trombózisgyanú esetén
  • Szívelégtelenséghez társuló ödémánál, tüdőödéma esetén
  • Pajzsmirigyműködési zavaroknál
  • Terhesség folyamán, szoptatás időszakában


forrás: http://www.fitmed.hu/fitmed_nyirokkezeles.php?gclid=CJCkvd-pgrcCFche3god-00AAg

TISZTULJ!

Most kell egy méreghajtó nyirokmasszázs!

A kezelés ritmikus, gyengéd mozdulatai kellemesen ellazítják a testet, nyugtatják, harmonizálják a vegetatív idegrendszert. Ez a nyirokmasszázs lényege.

A vérerek vékony falán kiszivárgó nyirok fehérvérsejtekben gazdag folyadék, mely a nyirokér hálózatban kering, nyirokcsomókon áthaladva. A nyirokkal a víz, a fehérjék és sok más anyag jut vissza a szövetekből a véráramba, amit előzetesen a nyirokcsomók szűrnek, tisztítanak meg. A  nyirokrendszer a salakanyagok elszállítását valamint a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmi hálóját biztosítja. Ha egy adott területen gátolt az elfolyás, nyirokpangás keletkezik, az érintett terület megduzzad, kellemetlenül feszül.

A nyirokmasszázs vagy lymphdrenázs a múlt század elején született: dr. Emil Vodder dán biológus fejlesztette ki. E speciális masszázsfajta rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását így a sejtek és szövetek regenerálódását. Ezenfelül elősegíti a meglévő gyulladások, sebek gyógyulását és csökkenti a gyulladáskészséget.

A nyirokdrenázs körkörös, nyomó-simító mozdulatokkal a szív felé haladó pumpáló jellegű mozgással segíti a nyirok elfolyását. A nyirokcsomókat különösen gyengéden masszírozzák. A kezelés időtartama legalább egy óra. A kezelés ritmikus, gyengéd mozdulatai kellemesen ellazítják a testet, nyugtatják, harmonizálják a vegetatív idegrendszert.

A nyirokmasszázs alkalmazását általános immungyengeség, visszatérő légúti megbetegedések, cellulitisz, műtéti hegek regenerálása, szemhéjödéma, ekcémák, méregtelenítő kúrák kiegészítéseként, migrén, ízületi gyulladások esetén ajánlják.

Nem végezhető a kezelés akut gyulladásos folyamatoknál, pajzsmirigy működési zavar esetén, trombózis gyanús területeken, daganatos megbetegedéseknél, szívelégtelenség okozta ödéma esetén.

A nyirokáramlást elősegíthetjük rendszeres testmozgással, helyes testtartással, bőséges folyadékfogyasztással valamint az oxigénfelvétel elősegítésével – vagyis tartózkodjunk minél többet friss levegőn!


forrás: http://www.eletforma.hu/eletmod/mereghajto_nyirokmasszazs/

Manapság rengeteg méreganyaggal terheljük szervezetünket, melyek lerakódnak testünkben, leterhelik immunrendszerünket, és megbetegszünk. A nyirokmasszázs a salakanyagok kiürítésével segít a gyógyulásban.

A táplálékokkal elfogyasztott tartósítószerek, vegyszerek és egyéb méreganyagok felhalmozódnak szervezetünkben. Jó néhány civilizációs betegség, többek között az allergia, a narancsbőr vagy a daganatos megbetegedések nagymértékű elterjedése ennek a számlájára írható. Éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni immunrendszerünk védelmére, szervezetünk megfelelő nyirokkeringésére.
Az erős immunrendszer fontos alappillére a jó nyirokkeringés és a nyirokcsomók helyes működése. A nyirok fehérvérsejtekben gazdag, enyhén lúgos, szalmasárgásan áttetsző folyadék, amely a testünket behálózó nyirokerekben kering, áthaladva a nyirokcsomókon. Ezt láthatjuk például, amikor vízhólyag keletkezik a bőrünkön. A nyirok vizet, fehérjéket és sok más anyagot juttat a szövetek felől a véráramba, amit előzetesen a nyirokcsomók szűrnek meg. A salakanyagok a vér útján végül a májba és a vesékbe jutnak, ahol átalakulnak és kiválasztódnak. A nyirokcsomók nemcsak tisztító funkciót látnak el, hanem olyan sejteket is termelnek, amelyek szabályozzák az immunrendszer működését. A méreganyagok elszállítása mellett így biztosítja a nyirokrendszer a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmét. Amikor testünk valamely területén gyulladások, sérülések vagy egyéb okok miatt a nyirokáramlás nem megfelelő, azaz gátolt az elfolyás, nyirokpangás keletkezik, a salakanyagok nem tudnak eltávozni, az érintett rész megduzzad és a bőr fényesen kifeszül.

Lágy masszázs – erős méregtelenítés

A nyirokmasszázs vagy lymphodrenázs olyan speciális masszázstechnika, melynek segítségével a nyirokáramlás többszörösére növelhető, így megnő a méreganyagok felszabadulása és hatékony kiürítése. A módszert a század elején egy dán biológus, dr. Emil Vodder fejlesztette ki, miután betegei kezelése során észrevette, hogy a nyirokcsomók és nyirokvezetékek masszázsa következtében a test bizonyos területein kialakult fájdalmas duzzanatok lappadnak. A nyirokkeringés irányába történő lassú, lágy, körkörös, nyomó-simító és vibráló mozdulatok hatására aktiválódik az immunrendszer, javul az izmok, az ízületek és a belső szervek vérellátása és méregtelenítése, valamint a sejtek anyagcseréje, tápanyag- és oxigénellátása. Fokozódik a nyirokelfolyás, megszűnik a szövetekben a fehérjepangás, gyorsul a felhalmozódott salakanyagok, illetve szöveti ödémák kiürülése, így a sejtek és szövetek gyorsabban regenerálódnak, csökken a gyulladáskészség, illetve a már meglevő gyulladások és sebek könnyebben gyógyulnak.
A nyirokmasszázs gyengéd, ritmikus mozdulatai csillapítják az esetleges fájdalmakat, kellemesen ellazítják a testet és nyugtatják a vegetatív idegrendszert. Ezért az egyórás kezelés után a páciens gyakran elalszik. A nyirokdrenázs nagyon enyhe és finom, fájdalmat, látható vérbőséget vagy bőrelváltozást nem okozhat, viszont hatására a bőr tisztábbá, feszesebbé válik.


Amikor kincset ér

Amellett, hogy a nyirokmasszázs a narancsbőr kezelésének leghatékonyabb módja, nagyon sok betegség gyógyítására és különböző panaszok enyhítésére is alkalmas. Kiváló általános immungyengeség, visszatérő fertőzések, gyulladások, gyakori légúti megbetegedések, asztma, allergia, ödémák, az arcon és a szem körül keletkezett duzzanatok, nyirokkeringési zavarok, idegesség, alvászavar, migrén, fej- és fogfájás, valamint ízületi gyulladások és reuma esetén. Baleseti sérülések, csonttörések és műtétek után gyorsítja a regenerációt, különösen ajánlott emlőműtétet követően a karödéma megelőzése céljából. Sokat segít akut visszérgyulladások és trombózisok után, alkalmazható továbbá ekcémák, fekélyek, nem gyógyuló sebek kezelésére, gyomor- és bélrendszeri problémák, hajhullás és menstruációs görcsök esetén. Nyirokmasszázzsal kezelhetők azok a daganatos betegek is, akiknél a tumor megnövekedése miatt elzáródtak a nyirokelvezető csatornák. Méregtelenítő kúrák során érdemes a nyirokmasszázst kiegészítőként alkalmazni. Azonban krónikus betegségek esetén egy-két alkalom nem segít, érdemes kúraszerűen alkalmazni a nyirokdrenázst.

Amikor tilos!
Nyirokdrenázs-kezelés nem végezhető akut gyulladások, pajzsmirigy-működési zavar, trombózis, rosszindulatú daganat, szívelégtelenség okozta ödéma, szívinfarktus, súlyos asztma, valamint terhesség és szoptatás esetén.







Kézi és gépi nyirokmasszázs

Kézi nyirokmasszázst nyirokdrenázs-tanfolyamot végzett természetgyógyászok vagy gyógymasszőrök végeznek. Komolyabb betegségek, például műtét utáni állapotok esetén orvosi engedély és folyamatos ellenőrzés mellett alkalmazható.
Létezik gépi formája is, melynek során szabályozható erősségű nyomáshullámokat keltenek és futtatnak végig a testen egy gép segítségével. A nyirokkeringés fokozásának ezt a módját gyakran használják narancsbőr kezelésére.

Magad is javíthatod nyirokkeringésed...


Hogyan fokozhatod a nyirokkeringésed?


Érdemes odafigyelnünk arra, hogy folyamatosan karbantartsuk nyirokkeringésünket, így megelőzhetjük a salakanyagok lerakódása következtében kialakuló panaszokat, betegségeket. A nyirokmasszázs mellett mi magunk is sokat tehetünk ezért. A rendszeres testmozgás és a friss levegő javítja a sejtek oxigénellátását. Egyenes testtartással, rendszeres szaunázással, fürdőkkel, illóolajokkal, talpmasszázzsal, illetve száraz testledörzsöléssel is fokozható a nyirokkeringés. A bőséges folyadékfogyasztás segít elkerülni a testnedvek besűrűsödését és a keringés romlását. Emellett természetesen nagyon fontos a helyes táplálkozás, mellyel lecsökkenthető a szervezetbe jutó méreganyagok mennyisége.

 

forrás: http://www.nlcafe.hu/eletmod/20070305/nyirokmasszazs_150_megszabadit_a_mergektol/


Őssejt terápia

Magyar őssejt terápia sikere külföldön

Nagy vitákat vált ki az őssejt terápiák alkalmazása Magyarországon. Ám amíg Magyarországon vitatkoznak a különböző lehetőségekről, egy magyar amatőr kutató Németországban kifejlesztette és a legnagyobb müncheni gyermekklinikán sikeresen alkalmazta a vélhetően első tudományosan elismert magyar őssejt terápiát.

5 súlyos, gyógyíthatatlan agybetegségben szenvedő gyermeken alkalmazták a Varga Gábor által kifejlesztett gyógymódot. A beteg gyermekek agyába juttattak olyan anyagot (ún. neurotropikus faktort), amely különböző hatásmechanizmusok segítségével fokozta az agy saját őssejt termelését is. A gyermekklinika orvosait megdöbbentették az eredmények. A gyermekeknél globális fejlődésjavulást tapasztaltak.  Jelentősen javult mozgásképességük, koncentrációjuk, szociális és kommunikációs képességeik valamint enyhültek magatartászavaraik.  A német orvosok a klinikai kísérlet eredményeit nemzetközi orvosi szaklapban tették közzé. Németországban ezzel elismerték Varga Gábor munkásságát.

Varga Gábort Magyarországon eddig, mint a rákellenes gyógygomba és az apigenin kivonatok kutatóját ismerték. A kutató németországi klinikai sikerei után Magyarországon fejlesztett ki olyan gyógygomba, gyógynövény és flavonoid kivonat keverékeket, amelyek alkalmasak a test saját őssejtjeinek aktiválására is.  Módszerének többek között a különböző szív és érrendszert érintő betegségekben, ill. a stroke (agyérgörcs) következményiben szenvedők lehetnek haszonélvezői. A kutató által kifejlesztett különleges minőségű gyógygomba, gyógynövény és falvonoid kivonat keverékekkel tapasztalták pl. cukorbetegeknél a vércukorszint csökkenését, túlsúlyban szenvedőknél a káros zsigeri zsírok visszahúzódását, a stroke-ot és a Sclerosis Multiplexet elszenvedőknél az agyműködés (pl. mozgásképesség) javulását. Tapasztalták már a migrén, a magas vérnyomás és a depresszió enyhülését is.

A kutató sikereinek egyik titka, hogy módszere nem csak a test saját őssejt mennyiségének fokozására irányul, hanem az elszaporodott őssejtek minőségét is jelentősen javítja, hiszen beteg emberek károsodott őssejtjei önmagukban „cselekvésképtelenek”, még akkor is, ha azok nagy mennyiségben állnak rendelkezésre. Varga Gábor módszerét alkalmazó betegek drámai állapotjavulásáról 2009 októberétől szombatonként 16h-tól az ATV „Csak természetesen” c. műsorában láthatnak beszámolókat az érdeklődők. A műsorokban Varga Gábor maga is nyilatkozik kutatásainak lényegéről.

Varga Gábor munkásságáról tudományos és egyéb információt a „Varga Őssejt Kutatás” honlapján, a www.vargastem.hu weblapon és a Magyarországon működő Gyógygomba Információs Központokban és azok információs telefonszámain kaphatnak:

1068 Budapest, Izabella u. 82. Tel: 06/70/4231123
3530 Miskolc, Szemere B. u. 16. Tel.: 06/70/4231127, 06/46/508768 06/30/3918080

forrás: http://www.mindmegette.hu/magyar-ossejt-terapia-sikere-kulfoldon-45506

 

Röviden az őssejt-transzplantációról

Az őssejtek olyan specializálatlan sejtek, melyekből az összes differenciált sejt származik. Az embriókhoz hasonlóan a felnőttek is, rendelkeznek őssejtekkel. Az őssejteket a csontvelőből, vagy ritkábban a vérből nyerik. A magzati őssejteket azért tartják legjobbnak, mert nagyobb eséllyel élik túl az átültetést, mint gyermekekből vagy felnőttekből származó őssejtek. A csontvelő-átültetés az őssejt átültetés egyik formája, mert a csontvelő olyan őssejteket tartalmaz, amelyekből több vérsejttípus is képződik.

Az őssejt-transzplantáció a hagyományos kezelés kiegészítéseként használható leukémiában, egyes limfómákban (pl. Hodgkin-kór) és aplasztikus anémiában. Gyermekkorban egyes genetikai betegségek kezelésére is alkalmas: talasszémia, sarlósejtes vérszegénység, és néhány veleszületett anyagcsere- vagy immunhiányos betegség (például krónikus granulomatózis). Az őssejtek olyan esetekben is felhasználhatók, ha daganatos betegségek (például emlőrák kezelésére adott nagy dózisú kemoterápia vagy sugárkezelés) következtében elpusztult a csontvelő. Az őssejt átültetés további betegségek, így Parkinson-kór és Alzheimer-kór kezelésében is hasznos lehet. Ez esetben az átültetett őssejtek idegsejtekké alakulhatnak át.

Az őssejtek az illető saját sejtjei lehetnek (autológ transzplantáció), vagy donortól (allogén transzplantáció) származhatnak. A beteg saját őssejtjeit a kemoterápia vagy a sugárkezelés előtt gyűjtik össze, ugyanis e terápiás beavatkozások károsítják az őssejteket. A szervezetbe a kezelés után juttatják vissza őket.

A csontvelő-átültetés során a donorból rendszerint általános érzéstelenítésben, a csípőlapátból, egy tű segítségével távolítják el a csontvelőt. A beavatkozás kb. 1 óráig tart.

Felnőttekből egyes esetekben, ambuláns körülmények között vérből is nyerhetők őssejtek. A donor olyan gyógyszert kap, melynek hatására a csontvelőből őssejtek kerülnek a véráramba. Ezután a vért az egyik karba vezetett kanül segítségével távolítják el, majd egy gépen keringetik át, amely kiszűri az őssejteket. A vér fennmaradó részét a másik karba helyezett kanülön át visszavezetik a donorba. Általában 1-2 hét alatt, 6 alkalommal 2-4 órán át tartó eljárással elegendő sejt nyerhető. Az őssejteket fagyasztva tárolják a későbbi felhasználásig.

Az átültetés során az őssejteket a recipiens vénájába juttatják. A beadott őssejtek a beteg csontjaiba vándorolnak, ahol osztódni kezdenek, és vérsejteket képeznek.

Az őssejt-átültetés komoly veszéllyel járó eljárás, amelyben a recipiens fehérvérsejtjei a kemoterápia vagy sugárkezelés hatására elpusztulnak vagy számuk lecsökken. Következésképp 2-3 hétig nagyon nagy a fertőzési veszély, mindaddig, amíg az átültetett őssejtek nem képeznek a védelemhez elegendő fehérvérsejtet.

További probléma, hogy a donorból származó új csontvelőben olyan sejtek termelődnek, amelyek megtámadják a recipiens sejtjeit; graft-versus-host betegséget okozva. Mindemellett az eredeti betegség is kiújulhat.

A fertőzésveszély csökkenthető, ha a recipienst bizonyos ideig elkülönítve tartják (amíg az átültetett őssejtek elkezdik a vérsejtek termelését). Ez idő alatt, a személyzetnek és a látogatóknak maszkot és köpenyt kell viselniük, valamint alaposan meg kell mosniuk a kezüket, mielőtt belépnek a szobába. A fertőzésekkel szembeni védekezés elősegítésére a donor véréből származó antitestek adhatók a recipiens-nek, A fertőzés és a graft-versus-host betegség veszélyének csökkentésében a vérsejtek termelődését serkentő növekedési faktorok segítenek.

Őssejt-transzplantátum recipiensei általában 1-2 hónapig maradnak kórházban. Miután elhagyták a kórházat, rendszeres időközönként kontroll vizsgálatra van szükség. A legtöbb embernek közel 1 évre van szüksége a teljes felépüléshez.

Forrás: MSD Orvosi kézkönyv a családban

 

Egy kedves, Hodgkin limfómából gyógyult betegtársunk megosztotta velem történetét az őssejt transzplantációval kapcsolatosan, és most szeretné/m mások számára is elérhetővé tenni.

Én 29 éves vagyok , 2007-ben diagnosztizálták a II/B stádiumú betegséget nálam!Megkaptam a 12 EBVD kemot de már a közben lévő ct-k sajnos nem mutattak javulást!Az első néhány kezelés után eltűntek a B-s tünetek és a csomó a mellkasomban összement valamennyire, de aztán sehova tovább!El is keseredtem kicsit de én már akkor tudtam meg a dokim is hogy ebből őssejt lesz!Ja azt tudni kell hogy tüdőszűrőn vették észre a mediasztinum kiszélesedését mikor mentem az éves munkahelyi alkalmassági vizsgálatra!Na szóval meg is kérvényeztük a transzplantációt meg is kaptam az első DHAP kemót mert 100% biztosak voltunk, hogy elfogadja a bizottság, de sajnos nem így történt!Elutasítottak mondván,  hogy a maradék daganat a 2x3x5cm,  sugárral eltávolitható és ha nem akkor viszont mehet a transzplant!megmondom őszintén én a sugátkezeléstől semmit sem vártam, szerintem nem ért semmit, 21 sugarat kaptam!!Hát a pet-ct ezt alá is támasztotta!Na az egészben az volt a jó,  hogy legalább ebből a DHAP kemobol nem kelett többet kapnom,már csak egyet és ekkor jön szóba a őssejtlevétel itt kezdődött! A kezelésemet Kecskeméten kezdték, ahol nagyon jó kezekbe kerültem, nagyon elégedett voltam mindenkivel és hálás vagyok ott is mindenkinek.
Tavaly áprilisban történt, befeküdtem a budapesti Szent László  kórházba ahol egy nagyon jó orvos kezébe kerültem és még jóképű is :):)!Szóval kaptam egy kanült a bal kulcscsontom alatt levő vénába ami bent volt 2 hétig!A levétel előtt 4 napig kaptam ezt a DHAP nevezetű kemót ami sokkal keményebb mint az EBVD nagyon rosszul viseltem, nem kell mondanom a mellékhatásokat aztán 10 napon keresztül kaptam neupogén injekciót ami sejtnövelő hatású ezt este reggel adták ,nem fájt jól adták a nővérek és nagyon kedvesek, aranyosak voltak tényleg!Minden nap reggel vérvétel volt ha szerencsém volt akkor sikerült és jött mert kanülön keresztül vették persze a kanült azért kaptam mert már nem volt vénám ami alkalmas lett volna valamire is!Ha nem akart jönni a vér akkor kis reggeli tornával indítottam meg egy jó nagy pohár vízzel,  így aztán nagy nehezen sikerült levenni azt a 3 kémcső vért minden nap, két héten keresztül!Amikor elérte a fehérvérsejtem azt a számot amit kellett akkor egyszer csak jött a fönövér és mondta menjek át a folyosó másik oldalára mert leveszik a sejteket!Ez 2008. május 5-én történt. Nagyon váratlanul ért de már vártam mert tudtam ha sikerül elsőre, akkor mehetek haza nemsoká!Hála Istennek sikerült igaz 5 óra hossza alatt ment le az egész!Rákötöttek egy gépre, amit számitogép vezérelt és az tette a dolgát nekem csak feküdni kellett és mikor éreztem, hogy zsibbad a szám vagy a kezem lábam, akkor adtak kalciumot és attól jobb lett!Na ez így ment 5 órán keresztül, de szerencsére és Istennek hála,  hogy elsőre sikerült levenni elég össejtet és már másnap mehettem is haza!/a levétel az az amikor a benned levő összes vért átfuttatják ezen a gépen egyik csövön kifelé megy át a gépen az kiválasztja a sejteket magának és egy másik csövön meg visszafolyik beléd!Ez nem fáj!/Az a nap olyan volt számomra hogy talán még soha semmit nem vártam annyira mint azt hogy mehessek haza!Nem lehet szavakba foglalni!Örültem nagyon,és másnap mire anyukámék jöttek nem győztem várni a korterembe mentem eléjük az utcára anyukám meglepődve nézett rám hogy tegnapelőtt mikor nálam járt még szinte erőm sem volt felkelni az ágyból, de a hír hallatára hogy mehetek haza visszajött minden erőm és boldog voltam:):)!

Aztán itthon jött pár hét feltöltődés és egyszer csak elkezdődtek a góckutatások mert szolt a dokim hogy el kellene kezdeni mert nemsokára jön a transzplantáció!Itt elsősorban fogászat rendbe kellett tenni a fogaimat ,szerencsére nem volt nagyon rossz fogam egy tömésem volt meg egy húzásom, fogkőleszedés volt, aztán jött egy vérvétel ahol kiderült, hogy van egy fertőzésem méghozzá toxoplazma fertőzés ,nagyon megijedtem, hogy ez miatt elmarad majd a transzplantáció megint!Most elfogadta a bizottság és jön ez a szemét toxoplazma, na de aztán nem lett belőle semmi komoly a koriba adtak rá gyogyit !Aztán volt még nőgyógyászat, szemvizsgálat, mellkasrtg sziv UH,füll-orr gégészet orr melléküreg vizsgálat és a legutolsó mikor felmentem pestre levettek még vagy 14-16 kémcső vért gondolom még azokból egy csomó vizsgálatot végeztek el!

És 2008 július 15-én bevonultam a magánzárkámba, a Szent László kórházba, abba a steril szobába ahová a dokin meg a nővéreken kívül senki be nem léphetett!Hozzátartozóimmal ablakon keresztül telefonon kommunikáltunk de volt tv-m meg netem:):)!Jaj ez nagyon sokat számított ott :):)!Aztán az első napom úgy indult, hogy a dokimnak nem sikerült betennie a kanült mert egyszerűen nem akarta az igazságot a HÜLYE TŰ!És azt mondta a dokim hogy jó mára ennyi holnap nekifutunk újból!Kicsit örültem is mert legalább volt még egy jó napom mikor nem történik semmi rossz!:):)Aztán másnap sikerült neki beültetni a kanült és elkezdődött a kezelés !Egy két napig még csak csak de aztán jött a rémálom!Egyre gyengébb lettem és egyre nehezebben viseltem a mellékhatásokat!Nem beszélve arról,  hogy bementem tök kopaszon és az a kis hajam is ami pár nap alatt nőtt azok az apró kis semmik még azok is csak úgy hulltak ki mintha muszáj lett volna! Na de akkor mondjuk az volt a legkisebb gondom!Szóval legyengítik az immunrendszert nullára és mikor nincs immunrendszerünk, akkor adják vissza az ŐSÖKET AZ ŐSSEJTEKET!2008. július 22-én kaptam vissza az őssejteket. Aztán onnantól kezdve jött a rossz világ mire azok ugye elkezdenek termelődni az a 9-20 nap kinek mennyi na az szörnyű! Nem beszélve arról a sok gyógyszerről, amit meg kellett naponta ennem!Jaj már hányingerem volt a látványuktól is!Nekem a 9-ik napon tapadtak meg, nem éreztem különösebben semmit mert addigra enni egyáltalán nem bírtam ,mert a nyelvembe számba megjelent a gomba amitől nemhogy enni nem bírtam még beszélni sem!Aztán közbe ugye mindennapra volt feladat írni kellett a hőt reggel délbe este ,szerencsére nekem nem volt lázam ,aztán mérni a folyadékmennyiséget a bevitelt és a kimenetelt, azt hogy hány kilót nyomok reggelente!Érdekes egy műanyag méricskébe pisilni mikor éjjel nappal folyik az infúzió, gyakorlatilag rá van az ember kötve egy telefonzsinórhoz hasonló drótra és azzal közlekedni mindenhova még a tusolóba is, szóval nem egyszerű, de bele lehet jönni és megszokja az ember jobb híjján!Állandó hasmenés,  hányás már az étel szagától is, mindennap reggeli pirítós mert nem lehet enni mást gombás szájnál ez kifejezettem jól jön mert egy falat nem sok annyi nem ment le annyira fájt ,próbáltam legalább a teát meginni ,féltem nehogy mesterségesen keljen majd infúzión keresztül tápláljanak le is ment 13 kilo de volt miből:)!3 hétig voltam bent, de mikor azt mondták mehetek haza hát ne mondjam mit éreztem!2008. augusztus 5-én mehettem haza.

Aztán hazajöhettem itthon még 100 nap, amikor nagyon kellett vigyáznom magamra mit eszem, maszk nélkül nem lehetett kimenni, maszk, kesztyű csak friss főtt kaja semmi nyers, füstölt dolog, mindennap fertőtlenítés, mindennap új ágynemű, szóval az is nagyon kemény volt, de legalább már itthon voltam a családom közelébe!S az októberi petCT METABOLIKUS KOMPLETT REMISSIOT mutatott!

HÁT MEGÉRTE A SOK SZENVEDÉS MERT SIKERÜLT!

És még egy nagyon kedves gondolat, amit megosztott velünk:

"...megfogsz gyógyulni, mert muszáj!Van még itt feladat bőven a földön nem kell sietnünk a sötétségbe lehetünk ott eleget!
...csak ezt másképp nem lehet, csak ha így állunk hozzá, hogy akarjuk és akarjuk és akarjuk!"

 forrás: http://hodgkin.mindenkilapja.hu/html/18834525/render/ossejt-terapia

Őssejt-terápia az áttéteket adó rák kezelésére

Az előrehaladott állapotban lévő rákos betegek számára, akiknél a rák már több különböző testrészre is átterjedt, gyakran nincs túl sok kezelési lehetőség, mert a daganatok elpusztításához szükséges kemoterápiát nem viselik el.

amerikai kutatók hatékony módot találtak az áttéteket képző rákos daganatok kezelésére. Módosított ideg őssejteket használtak fel arra, hogy elsősorban a daganat helyszínén aktiválják és koncentrálják a kemoterápiás gyógyszereket, így a daganatot körülvevő egészséges szövetek viszonylag épen maradnak.

– Ez a megközelítés jelentősen javíthatja a jövőben az áttétes rákos betegek kezelési lehetőségeit – mondják a kutatók. – nemcsak a helyi daganatsejteket pusztítja el, de a betegek életminőségén is javít, mert a minimumra csökkenti a káros mellékhatásokat, azaz az émelygést, a hasmenést vagy a csontvelő károsodást.

A legtöbb kemoterápiás gyógyszer mind az egészséges, mind a rákos szövetekre hat, ezért igen mérgező hatású az olyan, egyébként is gyorsan szaporodó sejtekre, mint a hajhagymák vagy a bélnyálkahártya sejtjei.

A kutatók kettős rendszert fejlesztettek ki, elérik az áttétes daganatokat, aktiválják a kemoterápiás hatóanyagot, és ezzel a daganatsejtekre koncentrálják a gyógyszer hatását.

A technika az invazív daganatok azon tulajdonságát használja ki, hogy vonzzák az ideg őssejteket. A kutatók módosított ideg őssejteket fecskendeztek olyan egerekbe, amelyeknek elnyomták az immunrendszert, majd később daganattá alakuló neuroblasztoma sejtekkel betegítették meg őket. Pár napot vártak, hogy az őssejtek elvándorolhassanak a daganatokhoz, majd ún. prekurzor- (előfutár)-gyógyszert adtak az állatoknak. Amikor ez elért az őssejtekhez, interakcióba lépett az általa kiváltott enzimmel, majd a környezetében levő daganatsejteket elpusztító aktív gyógyszerré alakult. A prekurzor-gyógyszereket két hétig adták, majd kéthetes szünet után következett a további őssejt és gyógyszer kombináció.

A neuroblasztomás egerek 100 százalékban meggyógyultak, és hat hónap elteltével is daganatmentesek. kezelés nélkül a kontrollcsoport tagjai két és fél hónap alatt elpusztultak.

Az eredmények különösen fontosak a magas kockázatú neuroblastoma esetében, mert ez a kezelésnek ellenálló rák – különösen gyermekeknél – 80 százalékban kiújul, és a betegek többsége meghal.

A kutatók már korábban publikálták az elsődleges és áttétes agydaganatokkal kapcsolatos sikeres kísérleteiket. Ez az első kutatási eredmény, amely bizonyítja, hogy ez a módszer hatékony más, a szervezetben bárhol áttétet képző rák kezelésére is.

forrás: http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/cancer?article_hid=85992&highlight_text=%F5ssejt



Akupresszúra


akupresszúraA már legalább 2000 éves hagyományos kínai orvoslás az egészség megőrzésére irányuló rendszer és egyben önálló akadémiai tradíció is.

Akupresszúra fogalma

Akupresszúra: akupunktúrás pontok puszta kézzel való nyomása. Ide tartozik még ugyanezen pontok elektromos- vagy lézeres készülék segítségével való stimulálása is.

Akupresszúra alkalmazása:

Az akupresszúra alkalmazható idős embereknél, nőknél, gyerekeknél, tűtől irtózó személyeknél vagy sürgős esetekben ha nincs kéznél tű.

Az akupresszúra módszerei:

  1. Nyomás
    Enyhe nyomást idült betegség okozta legyengülésnél, gyermekeknél, idős embereknél, vékony izomzatú tájékokon használunk,erős nyomást pedig újkeletű betegségeknél, erős alkatoknál, eszméletvesztésnél, vastag izomzatú tájékokon
  2. "Szúrkálás"
    - egy ujjal "szúrkálni": erős ingerlésre használják
    - több ujjal szúrkálni: enyhe ingerlésre használják
  3. "Nyomás-Felemelés"
    Több ujjal történik, a mély rétegek idegeit és inait ingerlik vele.
  4. "Csípés"
    Mély ingerlésre használják

Mindezen módszereknél nem szabad sem hirtelen, sem a körömmel erősen nyomni, mivel ezek kellemetlen érzést ávlthatnak ki a betegből. A nyomást fokozatosan növeljük, és a pontot körkörösen masszírozzuk az enyhe fájdalom eléréséig.

Akupresszúra kezelés tartama

Egy pont kezelése általában 2-3 percig tart. A kezelések gyakorisága és teljes időtartama az adott páciens betegségétől, energetikai állapotától és a kezelésekre adott reakciójától függ.

akupresszúra, akupunktúraAz akupresszúra hatásmechanizmusa

A meridiánokon lévő pontok stimulálásával plusz energiát juttathatunk az alulműködő szervhez vagy testtájhoz, ill. túlműködés esetén egy másik stimulációs technikával energiát vonhatunk el onnan és visszafoghatjuk az adott szerv működését.

A hagyományos kínai gyógymódok alkalmazási lehetősége igen nagy. Felöleli a test minden típusú megbetegedését a szervi- funkcionális, ill. a specifikus működések vonatkozásában. Akupunktúrával/akupresszúrával kezelhetünk akut és krónikus megbetegedéseket - beleértve a fertőző betegségeket is - gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

Az, ami manapság kínai orvoslás címén nyugaton történik, annak szinte semmi köze nincs a valódi, tradícionális kínai gyógyításhoz. A kínai orvoslás elméleti mélységei és a gyógyításban elérhető erdemények mértéke lényegében szinte teljesen ismeretlen maradt. Az összetett orvosi rendszerek helyett csak néhány fontos akupunktúrás technika jutott el nyugatra. Ennek következtében érthető ha sok nyugatinak különös elképzelése van a kínai gyógyászatról.

forrás: http://www.termeszetgyogyasz.eu/akupresszura.htm

    Hagyan keletkezett az akupresszúra?

    Létezik egy legenda, miszerint sok-sok évvel ezelőtt egy kínai parasztembert állandó fejfájások kínoztak és egy alkalommal szántogatás közben az ekét véletlenül elejtette és az a nagy lábujját megütötte. A lábujjában érzett fájdalom nem sokáig tartott, de láss csodát, ezzel a fájdalommal együtt megszűnt a fejfájása is! Mikor másnap a fejfájás újra jelentkezett, már szánt szándékkal ejtette az ekét a nagy lábujjára és a fájdalom újra megszűnt. Ezek után a faluban mindenki úgy csillapította a fejfájását, hogy valamit a nagylábujjára ejtett. Így kezdődött a gyógyító pontokról szóló tanítás és mint utóbb kiderült, ezek a pontok a fülkagylón is megtalálhatók.
    Az Ázsiai országokban úgy csillapították a fájdalmat, hogy a fül bizonyos részeit bemetszették. Poul Nogier francia orvos ázsiai kivándorlókkal dolgozva, felfigyelt ezekre a bemetszésekre és rendszerbe foglalta azokat. Így 1957-ben Európában megjelent az első aurikuloterápiás atlasz.
    Ezen módszert Erich Buss doktor fejlesztette tovább. Miután hatékonyságát kardiológiai, endokrinológiai és más osztályokon végzett eredmények támasztották alá, szerzői jogként bejegyzésre került. Megtanítva ennek használatára minden érdeklődőt, Buss doktorral együtt városról-városra járva 1980-1990-ig mintegy 30.000 pácienst sikerült megtanítani e módszer használatára.
    Kis türelem és kitartás után Ön is elsajátíthatja ezt az egyszerű, de hatékony önkezelési módot.

 

     Az agy pontja

 

    Az akupresszúra általában a pszichoszomatikus rendellenességek esetében javallott. Ezek közé azon testi „nyavalyáink" tartoznak, amelyek kialakulása az agykéreghez kapcsolódik és a gyógyulás érdekében az agy pontját is masszíroznunk kell. Az agykéreg a szabályozója minden folyamatnak, ami a szervezetben történik. Ebből következik, hogy ezt a pontot ne csak akkor használjuk, ha fejfájásunk van, de minden más esetben is. Masszírozásával a pszichés egyensúlyt állítjuk be és megszűnik az ingerlékenység, a depresszió, javul a közérzetünk és az emlékezőkészségünk, normalizálódik az alvás, megszűnik a fejfájás. Ennek a pontnak a masszírozásával a szervezet megerősíti az önszabályzó mechanizmust és a továbbiakban az egészség fenntartásának érdekében nem lesz szükség az Önök segítségére.
        Ez a pont használható a pszichés betegségek esetében is. Távol áll tőlem az a könnyelmű kijelentés, hogy csak ennek a pontnak a használata megszünteti a komoly pszichés betegségeket, de lefolyásukban viszont enyhítheti őket. Például, az egyik skizofrén páciensem, akinél a betegség klasszikus lefolyású volt, vagyis állandóan őt becsmérlő, haragos hangokat (hallucinációkat) hallott és ezek a hangok parancsoltak neki ostoba dolgokat és félt nem megfogadni a tanácsukat.

 

 

Ha érdekesnek találod, amit olvastál, lájkold a blog facebook oldalát, mert naponta teszek ki olyan tartalmakat, amiket itt nem osztok meg.