Százegyedik bejegyzés - Amiket szedek

 

Összeszedtem nektek, hogy milyen vitaminokat, és táplálékkiegészítőket szedek, és melyiket miért szedem őket.
A vérhígító szedésére nincsenek hatással, és egymásra sem, úgyhogy bátran lehet velük kísérletezni. Én azért szedek ennyi félét, mert teljesen ki akarom zárni azokat a vegyi alapú gyógyszereket, amiket szedtem.

Halolaj kapszula: A Halolaj kapszula rendszeres használata lassíthatja az erek elmeszesedését (időskori, emelkedett vérzsírszint ill. cukorbetegség okozta érelmeszesedés), és csökkentheti a vér kóros alvadékonyságát, ezáltal fontos tényező lehet a trombózis és a szívinfarktus megelőzésében.

Kálcium+Magnézium komplex: A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetünkben, közel 300 különböző folyamat megfelelő működéséhez szükséges. Tisztában vannak ezzel azok is, akik rendszeresen sportolnak, mozognak - hiszen a magnéziumhiány (mely az emberek közel háromnegyedét érinti kisebb-nagyobb mértékben) izomgörcsöket, izomgyengeséget, akaratlan izom-összehúzódásokat vagy éppen fáradékonyságot okozhat.

B vitamin komplex: Támogatja az idegrendszer megfelelő működését, így tartós stresszhatás, illetve fokozott szellemi és fizikai igénybevétel esetén különösen ajhatásos.

Multivitamin: Az immunkomplex multivitamin tabletták az egészséges szervezet és kiemelten az immunrendszer kiegyensúlyozottságának megőrzése érdekében lettek kifejlesztve. A Kalcium hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez, valamint az izmoknak is fontos ingerületátvivő anyaga, de a fogak és a csontozat felépítése mellett döntő fontossága van az izmok, az idegrendszer, a hormonképződés, a véralvadás, a vérnyomás szabályozásában és néhány enzim megfelelő működésében. A magnéziumnak fontos szerepe van az izmok és az idegrendszer optimális működésében. A JutaVit immunkomplex multivitamin B vitaminjai segítik a haj, bőr és köröm egészségét.

Ginkgo Biloba: A ginkgo biloba javítja az agy vér- és oxigénellátását, így idős korban az agyi érelmeszesedés folyamatát lassítja.
A ginkgo biloba rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek vagy csökkenthetőek az Alzheimer-kór, az emlékezetvesztés, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés tünetei.

Q10 koenzim: Az étrendkiegészítő általánosan ajánlott, ha szívelégtelenségben, szívizomgyengeségben, magas vérnyomásban vagy szívritmuszavarban szenvedünk. Fontos szerepe van a fogak és a fogíny egészségének karbantartásában, de védi az idegeket és segítségével még a rák és a különböző szívbetegségek is megelőzhetőek.

Kurkuma kapszula: A kurkumin pozitívan hat a gyulladásos ízületi betegségekre, cukorbetegségre,
fertőzések esetén, magas koleszterin szint esetén.

Glükozamin-kondroitin-msm: Jelen ismereteink szerint a porc (vissza)épülésének legjobb módszere, ha építőköveit pótoljuk az elkopott porcnak. A porcszövet sejtközötti állományának két legfontosabb összetevője a glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát, amely vegyületek megfelelő pótlása kulcsfontosságú ízületi kopás megelőzésében. Ha a porcszövetekbenben csökken a proteoglikánok mennyisége, a porc vizet veszít, rugalmassága csökken, és lassan elkezd pusztulni, kopni.

C vitamin: Az aszkorbinsavnak nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre, például a bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását.

Dr. Lenkei Gábor belgyógyász szerint egy gyereknek napi 20 kg almát kéne megennie ahhoz, hogy fedezni tudja a napi C-vitamin szükségletét. Ma már a zöldségekből-gyümölcsökből szinte lehetetlen fedezni a kellő mennyiséget, annál is inkább, mert csak 10-20%-át tartalmazzák azoknak az értékes tápanyagoknak, amiért esszük őket, és amik 30-40 éve még bennük voltak.

Testünk vitamin, és tápanyagszükségletét tehát a kapszulák szedésével tudjuk fedezni. Ezek ahhoz kellenek, hogy jól működjön a szervezet, és ne szenvedjen hiányt semmiben. Ezek nélkül is működik, csak nem jól, feléli az összes tartalékát, elvonja a vizet és a tápanyagokat a fontos helyekről (pl. agy), hogy működni tudjon. De ha ezeket folyamatosan megadjuk neki, sokkal nagyobb teljesítményre leszünk képesek.
vit.jpg

 

Ha érdekesnek találod, amit olvastál, like-old a blog facebook oldalát, mert naponta teszek ki olyan tartalmakat, amiket itt nem osztok meg. Itt lehet a bejegyzéseket kommentelni, és nekem üzenni.