Száznegyvenhetedik bejegyzés - Egykezes cipőkötés

Kaptam egy levelet, amelyben az egykezes cipőkötésről kérdeznek:

 

"Kedves Eni!
Egyik ismerősöm tavasszal stroke-ot kapott. Ősszel kikerült a rehabról, karácsonyig megoldotta a család, hogy tudtak rá vigyázni, most már egyedül van otthon.
Tud járni, nagyjából megold mindent. De cipőt kötni nem tud. Egy magas szárú tornacipő van rajta egész nap, ebben tud biztonságosan járni. A felesége reggelente ráadja és este leveszi. Igen ám, de ha napközben kikötődik, nem tudja bekötni. Erre kerestem az interneten megoldást, mikor rátaláltam a blogodra. Esetleg nincs ötleted, hogyan lehet egy kézzel cipőt kötni? Tudom, hogy általában tépőzáras cipőt ajánlanak, de neki ez a tornacipő jött be. Ha bármi infód van ezzel kapcsolatban, nagyon örülnék, ha írnál.
A blogodhoz gratulálok, nagyon sok embernek segítesz vele!
Várom válaszod, minden jót!"
Szia!

Sok erőt kívánok neki a gyógyuláshoz. Összegyűjtöttem pár videot, az egykezes cipőkötésről, ezt elmagyarázni nem tudod, jó lenne, ha megmutatnád neki. Csatlakozhat(tok) a közösségünkhöz, most már 160 ember van az önsegítő csoportunkban a facebookon. https://www.facebook.com/groups/strokecsoport/?fref=ts

Járjon olyan cipőben, ami fogja a bokáját. Az ilyet nehezebb felvenni, de kevesebbszer fog kimenni benne a bokája. Ez a cipő, amit írsz, jónak tűnik, ha elég stabil.

A leveledet megjelentetném név nélkül a blogomon, hátha másnak is segítünk, aki ezt az infot keresi :)

Onnantól kezdve, hogy majd össze tudja csípni az ujjait, menni fog a cipőkötés is, csak a másik kezével fogja csinálni, amelyik sérült, azzal csak megfogja majd a masnit. Úgyhogy erre gyúrjon :) És olvasgassa a blogomat, amint tudja, nagyon sok gyakorlati tanács van rajta!

Köszönöm a dicséretet, nagyon kedves vagy :)


1:

 

2:

 

 

3:

 

 

4:

 

 

Ha ez nem lenne elég, keressetek rá a youtube-on erre: "How to tie your shoes with one hand?"
Ráadás: video egy kar nélkül született lányról, aki szerencsésnek érzi magát, hogy egyáltalán van 1 karja! :

Üdv, Eni
---------------------------------------
Hozzátenném, hogy nekem is tanították a technikát a kórházban, de nem is érdekelt. Az elején tépőzáras cipőm is volt, de én 2 kézzel akartam cipőt kötni, és ez viszonylag hamar sikerült is. A sérült kézre alig van szükség közben, az csak segít. Jobb kéz helyett, ma már bal kézzel kötöm be a cipőm. És ezt ki rója fel nekem ? És ki veszi észre? Senki.
---------------------------------------

Ha érdekesnek találod, amit olvastál, lájkold >>a blog facebook oldalát<<, mert naponta teszek ki olyan tartalmakat, amiket itt nem osztok meg.

Ha tetszett, nyomj egy TETSZIK-et a cikk végén.

Ha stroke-os beteg, hozzátartozó, vagy segítő vagy, pedig csatlakozz >>a támogató csoportunkhoz<< a facebook-on!