Kilencvenhetedik bejegyzés - Súlyos kérdések

 

A fogyókúrázós oldalak miért jönnek azzal mind egy idő után, hogy a kövér emberek milyen undorítóak? Még jó, hogy nem szarnak oda, ahonnan esznek, és még jó, hogy nem sztereotipizálnak.

Mert mindenki, akin 10-20-30 kg felesleg van, az egy lusta, igénytelen disznó ugye? No hiszen, mit tudják ők? Amellett az életmód mellett, amit több, mint másfél éve folytatok, már rég nádszál vékonynak kellene lennem az alapján, amit hirdetnek.

Az egészséges kajálás, és a mozgás a saját érdekünk, mert egy csomó kisebb betegségünk megszűnik, ha jól eszünk, a mozgástól pedig frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat (nálunk, volt stroke-osoknál meg kötelező is).

Ehhez képest a fitness modellek által reklámozott mozgásformák, és hangzatos diéták nem csinálnak senkiből új embert. Naná, hogy lefogy az ember 5 meg 10 kilót, ha valamilyen alapvető tápanyagot megvon magától. A szépségiparban is egyen normáknak kell megfelelni. Én pedig azt mondom, merjünk mások, egyediek, egyéniségek lenni, és magunkkal törődni, ne mások elvárásaival. Annyi húszas, harmincas önbizalomhiányos, a saját testével elégedetlen, eltorzult önképpel rendelkező nő van... Na, csak hogy jobban érezzétek magatokat, hogy mindenki lehet tökéletlen, itt van 2 kép Ke$háról (híres amerikai énekesnő), természetes állapotában, és agyon photoshoppolva, sminkelve, csak azért hogy elhiggyétek, nem lehet mindenki tökéletes.
1767_1384785035.jpg
Iz-Kesha-B-tch-kesha-36928190-500-662.jpg

A genetikai tényező igenis nagyon erős, hiába igyekszenek elhitetni velünk, hogy mindenki lehet olyan, mint a tv-ben látott idealizált emberek. Nem lehet mindenki olyan. Ez függ attól, hogy honnan indultunk, és ugye nem minden ember egyforma gyárilag. Vannak emberek, akiknek irigylésre méltó az alakjuk igen, na de nem ennyi. Nem annyi, hogy attól mi érezzük magunkat szarul.

Ha mindenkivel elhitetik, hogy csúnya, és a kövér egy szitokszóvá avanzsál, akkor ebből nagyszerű üzlet kerekedik, ugye. Ehelyett meg kéne tanulni azt a testet szeretni, amelyet kaptunk, azt faragni, és mindig magunkhoz képest jobbnak lenni.

Igazi emberek vagyunk, könyörgöm, lássuk már magunkat reálisan, és ne csőlátó hülyék véleménye alapján alakítsuk ki a képet magunkról.

 

 

 

Ha érdekesnek találod, amit olvastál, like-old a blog facebook oldalát, mert naponta teszek ki olyan tartalmakat, amiket itt nem osztok meg. Itt lehet a bejegyzéseket kommentelni, és nekem üzenni.