Egy stroke-os naplója

Utolsó kommentek:

DesretRose 2019.05.27. 15:04:38

@Mária Batáriné Orosz: Szia Mária, ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de már a www.eniways.com oldalon blogolok, ritkán járok erre, csak ha keresek valamit. Én is szeretettel ülvözöllek! Milyen fejlődések történtek az elmúlt 2 évben?

Bejegyzés: Tizedik bejegyzés - A levél

Mária Batáriné Orosz 2017.10.08. 09:43:44

Szia Eni ! Szeretettel üdvözöl egy sorstársad , én 1998.január 31-én kaptam stroke-agyi infarktust.
Előző nap este nagyon fájt a fejem,bevettem egy Panadol tablettát és lefeküdtem aludni.
1998.január 31-én szombat reggel már nem tudtam felkelni,beszélni,csak nyöszörögtem,mire észrevették,hívták a mentőt és vittek a kórházba az ideg intenzívre,ahol csak a következő hét szerdai napon ébredtem fel....,
Néztem ,hogy hol is vagyok....,bepelenkázva,rács volt az ágyamon és az a tudat ,hogy meg sem bírok moccanni...,mintha a testem le lenne súlyozva,beszédem halk, alig tudom mondani a szavakat.
Két hetet töltöttem az idegosztályon ,jobb oldalam lebénult,alacsony vérnyomásom volt mindig 90 /70 Hgmm egészen 45 éves koromig, amíg nem jött a stroke........,gutaütésnek is hívják,mert az MRI vizsgálat kimutatta ,hogy egy 3 x 1.5 cm-es vérzés van a agy baloldalán, agyi infarktus- ez már szebben hangzik- le is írták.
Következett a rehabilitáció,kerekesszék,mosdatás,lassultság- ,támbot,sarokemelő,logopédus és a kiszolgáltatottság.......,hallani ,hogy 2-3 év amíg alakulhatok.
Kilenc hetet töltöttem a rehabilitáción .
A barátnőm az idegosztályon dolgozott,szerencsémre,megkért,hogy mondjam el hogyan készítem a pörköltöt,csak néztem mint.........,semmi nem jutott eszembe...,hozzákezdtem sírni,mert csak azt tudtam.........,majd este villanyoltás után elkezdtem gondolkodni,elkezdtem számolni százig,majd visszafele is,meg tudtam csinálni, ha meg tudtam csinálni én mást is meg fogok, döntöttem el és amit tudtam mindent megtettem a gyógyulásomért.Elsősorban magamnak és a családomnak akik soha nem hagytak cserben,a barátnőmnek akivel már 45 éve tart barátságunk.Majd megismertem a Sclerózis Multiplex klub-ot ahová bekérezkedtem ,ahol hozzá segítettek ( pályázati pénzből ) hogy a Dévényi módszerrel kimasszírozzák a petyhüdt végtagjaimat ,azóta tudom mozgatni a bokámat is ,majd nálunk létre jött egy SM Centrumnak,ahol nappali betegellátás folyik,azóta járok oda hetente 2 x kezelésekre, sokat köszönhetek, hogy életminőségem sokat javult,szeretettel gondolok mindenkire akik segítettek és segítenek rajtam,kívánok Neked kitartást,türelmet a további gyógyuláshoz,üdvözlettel :Marika

Bejegyzés: Tizedik bejegyzés - A levél

Lőrincz Tímea 2017.10.08. 09:42:33

Szia,én csak azt akarom mondani,hogy visszafeé is elolvasom a bejegyzéseid,de sajnos a videók mindenhol hiányoznak.125 bejegyzésedben a kéztorna mindenképpen érdekelne.ha valahogyan be tudnád linkelni,nagyon megköszönném!valamint a csukló,és újj torna is puszillak

Bejegyzés: Százhuszonötödik bejegyzés - Kéztorna

Magdolna Hermán 2017.10.08. 09:42:17

Hallottam a Prof.előadását.Az előadáshoz olyan hozzá szolásókat, akik már évtizede megkapták ezt a vakcinát és csak pozitív eredményekről számoltak be.

Bejegyzés: Százhuszonegyedik bejegyzés - Szenzációs magyar koleszteringyógyszer, érelmeszesedésgátló, Dr. Horváth István találmánya

Eni Hintya 2017.10.08. 09:42:09

Másképp nem tudtam beengedni a kommentet:

Szerző: Magdolna Hermán

Hallottam a Prof.előadását.Az előadáshoz olyan hozzá szolásókat, akik már évtizede megkapták ezt a vakcinát és csak pozitív eredményekről számoltak be.

Bejegyzés: Százhuszonegyedik bejegyzés - Szenzációs magyar koleszteringyógyszer, érelmeszesedésgátló, Dr. Horváth István találmánya

aktivsport · www.aktivsport.hu 2017.10.08. 09:41:57

Tetszik az írásod! Reméljük azóta is sikeres vagy, és minden rendben! :) Üdv!

Bejegyzés: Ötvenötödik bejegyzés - Fogyótúra

DesretRose 2015.01.22. 11:56:01

@Hoppácska: Mármint a stroke? Dehogy. Hívhatjuk gutaütésnek, szélütésnek, agyi infarktusnak, agyi érkatasztrófának is. De az angol neve jobban elterjedt.

Bejegyzés: Száznegyvenhetedik bejegyzés - Egykezes cipőkötés

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2015.01.22. 11:50:48

Ez egy új betegség? Ilyen eddig nem volt?
Csak azért kérdezem, mert angol neve van...

Bejegyzés: Száznegyvenhetedik bejegyzés - Egykezes cipőkötés

DesretRose 2014.12.23. 11:28:51

@Pitykoúü: Szia! Pár hónappal utánam kaptad, jó hosszú ideig voltál rehabon, de a lényeg, hogy ilyen szépen felépültél Te is :) István, csatlakozott a stroke közösségünkhöz :) www.facebook.com/groups/strokecsoport/?fref=ts, várunk szeretettel!

Bejegyzés: Nyolcvankilencedik bejegyzés - Hogyan ne maradj le semmi fontosról, ami a facebook-on történik?

Pitykoúü 2014.12.23. 11:17:59

Sziasztok 47 éves vagyok 2013 Augusztus 4 en kaptam strokot. Bal oldalam teljesen lebénult. Egy hónapig voltam kórházba. Az ötödik heten átszállítottak a Rehabilitációra ahol további csodálatos tíz hónapot töltöttem.kezem lábam nem éreztem lógott mint egy rongy darab.A rehabilitációs tornászoknak es orvosoknak köszönhetően lábra állítottak. Minden percert halas vagyok. Ma mar önállóan közlekedek metrozok fürdők öltözőm STB STB. Hogyha van kérdésetek írjatok. Szívesen megosztom a tapasztalataimat. ISTVAN

Bejegyzés: Nyolcvankilencedik bejegyzés - Hogyan ne maradj le semmi fontosról, ami a facebook-on történik?

DesretRose 2014.12.18. 11:49:07

@Gábor (hasznaldfel.hu): Ide lehet még sorolni az elhagyatottság érzést, mint ahogy a csoportban is írtad, ez is nagyon vissza tud vetni, hogy a stroke-ot átélt embereken kívül igazán senki nem tud megérteni, akárhogy próbálja. Nem tudják átérezni a problémáidat, a fájdalmaidat. Ez is mocsok egy érzés, de ez is elmúlik. Ez a kulcsszó, hogy ELMÚLIK. Semmi sem marad úgy, mint az elején, amikor a legrosszabb. És hogy mennyire nem marad úgy, az szinte teljes mértékben az egyénen múlik. Azon, hogy mennyit hajlandó megtenni a gyógyulásért. A fizikai gyógyulást pedig nem leget elválasztani a lelki gyógyulástól, átalakulástól. Ezen is múlik, hogy az ember hogyan gyógyul. Vannak sérülések, amik nem tudnak teljesen meggyógyulni, mert egyszerűen elhal a stroke során az a terület az agyban, ami az adott területért felelős, de ezzel lehet együtt élni, és noha az ember fizikailag sokszor már nem olyan ügyes, mint annak előtte, mégis több, jobb ezáltal. Mert felépült egy sokszor halálos betegségből, és már másképp néz a világra. Én pl. hiába nem vagyok 100%-os fizikailag, csak 90, semmi pénzért el nem cserélném ezeket a tapasztalatokat, és következtetéseket, amiket a stroke-ból tanultam. Ezeket nem is tudom hány év alatt szedhettem volna össze, ha megtehettem volna egyáltalán. Az ember nyomás alatt tanulja meg, milyen erős, kitartó, értékes tud lenni. Szóval 1 szó, mint 100, az összeg negatívumával együtt is hálás vagyok a stroke-ért, nekem személy szerint jót tett. Nem tekintek magamra áldozatként ;)

Bejegyzés: Száznegyvenharmadik bejegyzés - Amikről nem beszélünk, avagy a stroke nem publikus következményei

Gábor (hasznaldfel.hu) · http://hasznaldfel.hu 2014.12.18. 11:30:25

Nagyon jól összegyűjtötted, Eni! Sajnos a legtöbb esetben a betegség kezelésénél megáll a történet. Gyakran elfelejtődik, hogy nem egy izolált betegségről, hanem egy emberről van szó, a maga összetett személyiségével, érzelmeivel, egyéni fizikai és lelki tulajdonságaival. Ezért is nagyon fontos beszélni ezekről a sokak által kellemetlen témának vagy akár tabunak tartott dolgokról.

Bejegyzés: Száznegyvenharmadik bejegyzés - Amikről nem beszélünk, avagy a stroke nem publikus következményei

DesretRose 2014.11.21. 17:10:27

@tinke01: Szia! Én nemrég voltam laboron, és neurológusnál, hogy elemezze ki, amit lát. Az összkoleszterin alacsonyabb, mint szokott lenni, a többi nem változott. HDL: 1,03 LDL: 3,48 össz: 5,8 triglicerid: 2.74, a múltkor a húgysav is magas volt, nem emlékszem, hogy mennyi, de most nem mérték. A trigliceridem állítólag magas, de én azt olvastam, hogy csak 10 mmol/l-től súlyos. Nekem is írna, de úgysem szedném, mindenre megpróbálok természetes alternatívát találni. A trigliceridről azt olvastam, hogy omega3 (halolaj) kapszulát kell szedni, én szedem is naponta, legalább fél éve, erről ennyit... A Horváth-féle vakcina híre engem is megtalált, mára már túl vagyok a 7.-en ;) Még nem találtam semmilyen más módszert arra, hogy a 2. stroke-ot megelőzzem. Írtam is róla itt: strokeomvolt.blog.hu/2014/10/06/szenzacios_magyar_koleszteringyogyszer_erelmeszesedesgatlo_dr_horvath_istvan_talalmanya A paleo diétában csak részben hiszek, ennyi hús és zsír nem lehet egészséges, de az jó, hogy lisztet, cukrot nem esznek, legalább nem híznak :). Szerintem az ember szervezete alkalmazkodott a modern táplálékokhoz is, szóval mindent lehet enni, csak mértékkel. Csak a feldolgozott tápláléktól kell tartózkodni, minél több vegyi eljáráson megy át, annál jobban megdolgoztatja a gyomrot, annál nehezebb megemészteni, és több méreg rakódik le belőle. Minél természetesebb az étel, minél kevesebb összetevőből áll, annál jobb, és a szervezet csak azt használja föl belőle, ami neki kell, és nem kell még a mérgekkel is megküzdeni. Azok valahol lerakódnak... A te módszereddel nekem 3,37 jött ki, ez magas, de tudom, hogy ez gyógyszerrel sem lenne megoldható, mert az csak a tüneteket kezeli, nem az eredeti problémát. Ezért remélek sokat a vakcinától. Nálam ez egy zsíranyagcsere zavar, nem jól dolgozza fel a szervezetem a kaját, inkább raktároz. Üdv!

Bejegyzés: Kilencvenegyedik bejegyzés - Koleszterin - mindenki mumusa csak átverés?

tinke01 2014.11.21. 16:13:52

Nekem a trigliceridem extrém magas,(össz.,LDL,HDL koleszterinem jók). Nem vagyok kövér,egy deka felesleg sincs rajtam,de túl sovány sem vagyok.Triglicerid csökkentőt írt az orvos,de nem merem szedni,mert hallottam,hogy a koleszterin csökkentő is méreg,de a bajt nem orvosolja.
Önmagában a magas koleszterin nem betegség. 5.2-nél a gyógyszermaffia húzta meg a határt,hogy profitáljon a sok gyógyszerből,hiszen akkor az egészségesnek is kilehet írni a kol,csökkentőt!Ha az LDL koleszterint elosztjuk a HDL koleszterinnel,s hányadosul 2 kapunk,vagy nagyjából 2-t,akkor normális. Ha nem ezt az eredményt kapjuk,akkor felborult a koleszterin háztartásunk,s azt nem lehet gyógyszeresen gyógyítani,illetve,Dr. Horváth István feltalált rá vakcinát.
www.youtube.com/watch?v=4WKrSlm5i0s&feature=share
www.youtube.com/watch?v=4WKrSlm5i0s&feature=share
A videóban elhangzik,hogyan lehet hozzá jutni a vakcinához.
Aztán állítólag van még a paleó diéta,amitől rendeződnek a vérzsírok,a kövér ember lefogy tőle,a pajzsmirigy beteg és a cukorbeteg is meggyógyul tőle.Ez a paleózás,húst hússal evés,szeretném kipróbálni,de sajnos sovány hozzá a pénztárcám.

Bejegyzés: Kilencvenegyedik bejegyzés - Koleszterin - mindenki mumusa csak átverés?

DesretRose 2014.11.20. 14:48:12

Zsuzsi, az egyik blogger, akinek a díjat továbbadtam, a következőt írta:

Kedves Eni !

Én két okból írtam meg a történetünket (és tragédiánkat). Egyrészt, mert nem tűnhet el egy ember "csak úgy" a Föld színéről, kell, hogy valami maradjon utána. Másrészt, ha csak egy embert meg lehet menteni, (és a családját megkímélni a fájdalomtól), akkor már volt értelme. Sajnos, erről a betegségről (is) csak akkor szerez az ember tudomást, amikor már kopogtat a baj... Bennünket is váratlanul ért, nem tudtuk, hogy meg lehetett volna előzni, nem tudtuk, hogy a kórházban mire kellett volna különösen figyelni. Sajnos, mi elveszítettük a csatát, én egyedül maradtam, de másokért küzdeni fogok, akár egy bloggal is... :) Zsuzsi

Bejegyzés: Százharmincnegyedk bejegyzés - Liebster award, a bloggerek vándordíja

Aloha3 2014.01.28. 17:09:19

Szerencés, boldog, egészségben gazdag Boldog új éevet kívánok én is Neked!

Bejegyzés: Nyolcvanadik bejegyzés - B.Ú.É.K. 2014!

Gábor (hasznaldfel.hu) · http://hasznaldfel.hu 2014.01.08. 23:15:39

Örülök, hogy egyre jobban vagy! A fizikai fejlődés tempója miatt ne aggódj, ez nem egy lineáris folyamat. A sportot tudom példának felhozni: minél magasabb szintre jutsz, annál jobban meg kell dolgozni akár csak egy kis fejlődésért is.

Sajnos tényleg a közömbösség jellemző az emberek többségére, de azért vannak, akik tényleg figyelmesek. Én úgy vagyok vele, hogy idiótákra nem pazarlom az energiámat, így több jut az értékes emberekre.:) Persze tudom, hogy amikor segítségre lenne szükséged, akkor szar ezt átélni.

Bejegyzés: Hetvenkilencedik bejegyzés - Helyzetjelentés és random gondolatok

DesretRose 2013.10.17. 12:41:30

@Alaine: Valamiért eddig elfelejtettem erre válaszolni, pedig akartam. Én nagyon haragszom az orvosokra, jövő pénteken is megyek egy ortopéd orvoshoz, de már mostantól készítem magam lelkiekben, hogy ha negatívumot mond, le tudja sz@rni. Eddig is sorban rácáfoltam mindenre, amit mondtak, kezdve azzal, hogy annak idején az első neurológusom azt mondta, valószínűleg soha nem fogok járni. Úgyhogy ezt nagyon megtanultam, hogy senkinek semmit; csak a jótanácsokat fogadom meg, és azt, ami hasznos, a többi meg le van ejtve. Kishitűség, engem meg ne húzzon vissza senki...

Bejegyzés: Hatvankilencedik bejegyzés - Képekben mondom el
süti beállítások módosítása