Száztizenegyedik bejegyzés - Bruce Lee példája

Egy kedves barátom, aki 50-es éveiben is nagyon fitt, egészséges, és jól néz ki, bátorított a napokban Bruce Lee példájával, aki a példaképe.

Az orvosok eddig jórészt csak elkeseríteni tudtak, és a legrosszabbat vázolni, ami történhet, vagyis, hogy nem történik semmi. Hogy már nem fejlődöm tovább, meg fogok maradni ezen a szinten, vagyis hogy a térdem és a bokám nem mozog rendesen. El voltam keseredve. Ekkor a barátom elmesélte, hogy Bruce Lee, a karrierje kezdetén nyaktól lefelé lebénult, és azt mondták neki, soha nem fog tudni járni. Nem csak hogy rácáfolt a dologra, de ezután világhírű is lett. Aztán eltörte a gerincét, és ismét csak azt mondták neki, hogy többé nem is járhat, nem hogy harcművészet. Ő mégis felépült, és legenda lett belőle. A barátom a Wing Chun nevű kínai harcművészeti ággal foglalkozott régebben, amiből Bruce Lee, a Jeet Kune Do néven híressé vált módszert fejlesztette ki. Tudtátok, hogy az egyik lába 2 centivel rövidebb volt, mint a másik? És mégis miket vitt véghez.

Wing Chun: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wing_Chun

Jet Kune Do: http://hu.wikipedia.org/wiki/Jeet_kune_do

 

10172698_463321463802214_539950203953698072_n.jpg

 

 

 

Ha érdekesnek találod, amit olvastál, like-old a blog facebook oldalát, mert naponta teszek ki olyan tartalmakat, amiket itt nem osztok meg. Itt lehet a bejegyzéseket kommentelni, és nekem üzenni.