Ötvenedik bejegyzés - gyógyulás magas nyomáson

Pár napja kaptam ajándékba kezeléseket a Hiperbár Centrumba (https://www.facebook.com/hiperbarcentrum?fref=ts) amit ezúton is köszönök, mert másképp nem engedhettem volna meg magamnak, most, hogy kiestem a munkából.  Ez a kezelés fajta kiegészítő kezelésként alkalmazható, a fő kezelések mellett. Kétségtelenül hatásosnak tűnik, mert külföldön ez már elterjedt módszer, ami különböző betegségek esetén már bizonyított, Magyarországon mégis ezidáig még csak 1 helyen üzemel (Európában 200 ilyen intézmény van), az Országos Rehabilitációs Intézet területén, Budapest és Budakeszi határán, a Vadaspark mellett. Magyarországon 1980 után a terápia elvesztette a TB támogatottságát, de addig több, mint 15.000 beteg gyógyult ennek segítségével.

A kezelés egy speciális (keszon) kamrában történik, ami hasonló egy repülőgép fedélzetéhez. De mondhatjuk azt is, hogy olyan, mintha búvárkodnánk, mert a normál légköri nyomáshoz képest 2,5 x akkora nyomású orvosi tisztaságú oxigént lélegzünk be, oxigén maszkon keresztül, miközben kint (a kamrában) egyre nő a nyomás, mintha merülnénk, ez 15 méterig megy lefelé. Ebben rejlik a kezelés hatásossága, mert a sűrű oxigén elősegíti a sejt megújulást, és működésre bírja a halott, vagy alvó sejteket. Ezáltal gyorsabb a regeneráció, és ezért is jó ez a módszer más betegségekre is, ahol újjá kell építeni azt, ami megsérült. Az oxigén 15-20-szoros koncentrációban kerül a véráramba, és oda hat, ahol a baj van.

A doktornő, aki több rutinvizsgálatot elvégzett rajtam, nagyon segítőkész és informatív volt az előzetes konzultáció alkalmával. Az első kezelés úgy zajlott, hogy 10 másik pácienssel, és egy speciálisan erre kiképzett személlyel (kamrafelügyelő) beültünk a keszonkamrába, ami egyébként 12 férőhelyes. Az első 15 percben nyomáskiegyenlítés történik, majd másfél órán át beszívjuk az oxigént maszkon keresztül, majd "feljövünk" a mélyből. Közben van egy rövid szünet. A kamrába mobiltelefont, és más "keszon érzékeny" tárgyat nem lehet bevinni.

A doktornő szerint 2 hatása szokott lenni a kezelésnek. Vagy nagyon energikus lesz tőle az ember; vagy nagyon fáradt (én a 2. csoportba tartozom), de ő jobban szereti, ha valakit "kiüt" a kezelés, mert ez egyértelmű jele annak, hogy a kezelés hatásos volt, és a szervezet dolgozni kezdett. Egyébként a nyomás kiegyenlítés simán ment, van aki nehezen viseli. Az egyik tömött fogam annyira érzékeny lett, hogy csak a másik oldalon tudok rágni, de azt írták is a prospektusban, hogy rosszul tömött fog esetén ez benne van a pakliban. És alá is írtam, hogy az elhangzottakat tudomásul vettem, tehát valamit valamiért. Most már legalább ezt is tudom, úgyhogy majd kicseréltetem a tömést.

[Csak egy szösszenet: Azt olvastam, hogy a stroke a sok fájdalom csillapító szedésétől is kialakulhat, amit én nagyon is igénybe vettem, mert mindig is migrénes voltam, de a betegségem óta 1 szem fájdalomcsillapítót sem vettem be (csak az első pár nap, az erős fejfájás miatt). Lehet, hogy az érbetegséget gyerekkorom óta hordoztam, és ezért voltam mindig fej- és fogfájós, most meg elmúlt, mert feloldották a vérrögöt? :o]

Elmondták, hogy 30 kezelés lenne az ideális (esetemben legalábbis), csak ennek az anyagiak szoktak határt szabni. És az, ha minden nap tudnék járni hozzájuk. De az a helyzet, hogy ez sajnos vagy hál' Istennek, nem megoldható, mert már nem csak a gyógyulásról szól minden, más elfoglaltságaim is vannak, és ez egy fél napos program nekem. Más kezelésekre is kell időt szakítanom, mert ez, - mint mondták is - egy kiegészítő kezelés, és én akkor érzem magam jobban, ha olyan gyógymódot vehetek igénybe, amiért én dolgozom meg, arról biztosan tudom, érzem, hogy hatásos; ezzel nem azt mondom, hogy ez ne lenne az, de én így érzem. Hálistennek nem vagyok már a betegségnek olyan fokán, hogy ez legyen az egyedüli gondom, és az egyetlen megoldás, adott esetben. Kikupáltam magam a témában, és sok módszert találtam, ami segíteni tud. Ezért nekem sajnos nem járható út ez a módszer, mert nem tudom megoldani, hogy heteken át, minden nap ott legyek.

Találkoztam a terápián, amit 2x kipróbáltam, egy stroke-os hölggyel, odaadtam neki a telefonszámomat és a blogom címét, hátha tudok neki segíteni, mert ő szemlátomást még az elején jár a gyógyulásnak, és saját bevallása szerint is kevés gyakorlatot ismer, inkább a magától kitaláltakból szokott dolgozni. Ezért gondoltam, hogy segíthetek neki, mert ide sok mindent összeszedtem, amit a neten találtam. Biztos, hogy talál hasznosat köztük.

hiperbar.jpg

 

Ha érdekesnek találod, amit olvastál, lájkold a blog facebook oldalát, mert naponta teszek ki olyan tartalmakat, amiket itt nem osztok meg.