Huszonnegyedik bejegyzés - altenatív gyógymódok

A betegségek lélektani okai (alternatív tanulmány)

Csípő – Döntő pillanatban az egyén fél lépni.
Csontok: Törés – Lázadás a halalom ellen.
Deformitás: Szellemi túlfeszítettség, rugalmatlanság.o
Csukló – Lendület és fesztelenség.
Gerincoszlop görbülése – Merevség, kitartás a régi elképzelések mellett. Akaratgyengeség, hitehagyottság.
Idegek – Kapcsolat a külvilággal. Információcsere.
Ízületek – Az élet fordulópontjait és a könnyed váltást jelképezi
Ujjakra, vagy több ízületre terjed ki: Büntetni, visszavágni. Szemrehányás, kifosztottság.
Ujjak: Hüvelyk – Intellektus, aggódás.
Mutató – Ego, félelem.
Középső – Harag, nemiség.
Gyűrűs – Bánat.
Kisujj – Család, színlelés.
Kar – Képesség az élmények befogadására.
Könyök – Irányváltoztatás. Új élmények befogadása.
Kövérség – Védőpajzs. Önvédelem, túlérzékenység.
Láb: comb – Ragaszkodás kora gyermekkori traumához nyúlik vissza.
Lábszár – Rettegés a jövőtől az előrehaladás megtagadása.
Lábfej – Önmagunk, az élet és a többiek megértése. Rettegés a jövőtől, megfenekléstől.

/ Kurt Tepperwein/


A teljes lista itt: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2903155835336&set=a.1258290594733.30414.1753704037&type=1

"Testünknek legeslegkevesebb 6-8 pohár vízre van szüksége naponta."
F. Batmanghelidj, orvos

Az energiaszintünk délutánra lecsökken, és arra gondolunk, jót tenne egy csésze kávé. Az ízületeink fájnak, és ízületi gyulladásra gyanakszunk. Székrekedésünk van, és növényi hashajtó után kutatunk a szekrényben. Légzési problémáink vannak, és a gyógyszertárban allergiára kérünk valamit. A borünk ráncos, annak ellenére, hogy rendszeresen használunk testápolót és arckrémet. Könnyen lehet, hogy ezeknek a tüneteknek egyetlen egyszerű — és egyszerűen orvosolható — oka van: a vízhiány.

A tüdőnek csaknem 90%-a víz.

Az agynak megközelítőleg 76%-a víz.

Testünk 75 százaléka víz. Ha nem iszunk elegendő friss, tiszta vizet, hogy sejtszinten megtisztuljunk és feltöltődjünk, akkor a sejtek megkötik a rendelkezésükre álló vizet, miközben agyunk kétségbeesett jelzéseket küld, hogy megfelelő mennyiségű vízhez jusson, és így minden működni tudjon. Valószínűleg évek óta szomjazunk, vagy talán egész életünkben vízhiányban szenvedtünk, anélkül, hogy ennek valaha is tudatában lettünk volna.

Vérünknek közel 82%-a víz.

Csontjaink kb. 25% vizet tartalmaznak.

Testünk izmait kb. 75%-ban víz alkotja.


A vizualizáció (képzelőerőd) 2006 óta már pozitív eredményeket produkált a stroke és a gerincsérülés terén, valamint segítségével javítani tudták a Parkinson-kóros betegek mozgását. A betegek egyszerűen elképzelik, hogy normálisan mozognak, és miközben ezt teszik, a képzeletben mozgó kar vagy láb mikroszkopikus szinten stimulálódik, és stimulálódik az adott karhoz vagy lábhoz tartozó agyterület is. Ez azt eredményezi, hogy idővel a mozgások javulásnak indulnak. Stroke esetében még egyes agyterületek is regenerálódni kezdtek.

A placebo-hatás évek óta arra tanít minket, hogy a hit ereje egész sor betegség vagy egészségügyi állapot kimenetelét képes megváltoztatni. A legújabb kutatások is bizonyították, hogy ha valaki placebót szed, de azt hiszi róla, hogy gyógyszer, akkor a meggyőződésnek megfelelő kémiai változások következnek be az agyban.


Ma már kétségbevonhatatlan tény, hogy gondolataink, érzelmeink és meggyőződéseink nem pusztán szubjektív (életrevaló) képzeletek az elménkben, hanem valódi kémiai és fiziológiai változásokat idéznek elő az agyban és az egész testben.


Ha célul tűzöd magad elé, és bízol abban, hogy teljesen meg tudod gyógyítani magadat, akkor tudd, nagy dolgokra leszel képes!


„Úgy táncolj, mintha nem látná senki; úgy szeress, mintha még sose bántottak volna. Úgy énekelj; mintha senki se hallaná; úgy élj, mintha a föld a mennyország lenne."


A pozitív hozzáállás serkenti az immunrendszer működését, ezáltal könnyebben fel tudod venni a harcot a betegségekkel szemben.

Egy nagyon rossz tulajdonságunk, a panaszkodás. A panaszkodás olyan, mint egy baktérium, amit mindenhová magunkkal hurcolunk, és megfertőzzük vele azokat, akikkel találkozunk. Cselekedeteink, gondolkodásunk és hozzáállásunk teremtik meg a világunkat!

„Bár a világ tele van fájdalommal, tele van olyanokkal is, akik legyőzték a fájdalmat."

Miközben ezeket a szavakat olvasod, az agyad éppen növekszik. Minden, amit látsz, hallasz, érzékelsz, ízlelsz, megváltoztatja az agyad, és minden gondolat mikroszkopikus méretű változásokat idéz elő az agy szerkezetében. Gondolkodás közben agysejtek milliói lépnek kapcsolatban egymással, és úgy formálják az agy anyagát, mint a szobrász az agyagot.


A tapasztalataink és gondolataink változtatják meg az agyat. Az agy nem pusztán egy darab szerves anyag, ami genetikailag programozott utasításokat közvetít a test felé, hogy ma is sokan hiszik. Az agy idegsejtek és neurális kapcsolatok folyton változó hálózata. A változások kiváltói pedig mi magunk vagyunk.


Ezek után nem nagy meglepetés, hogy a meditáció is megváltoztatja az agyat. Megfigyelték, hogy a rendszeresen meditáló buddhistáknál, az agyukban megnőtt a prefrontális kéreg sűrűsége - ehhez az agyterülethez kapcsolódik a koncentráció, a szabad akarat és az együttérzés képessége.

Amikor tehát elképzeljük, hogy testünk meggyógyul, márpedig nemsokára leírom ennek a vizualizációnak a módját, legelőször az agy mikroszkopikus szerkezetében következnek be változások.


Amikor egy gondolat többször ismétlődik, egy másik kémiai anyag lép működésbe, és bejut az idegsejt közepébe, ahol találkozik a DNS-sel. Itt számos gént aktivál, amelyek olyan anyagot termelnek, amelyek új kapcsolatokat létesítenek az idegsejtek között. Ily módon, ha megismételünk egy gondolatot, új kapcsolatok jönnek létre az idegsejtek között. Így változik az agy a gondolataink és tapasztalataink hatására.

Ez a folyamat gyorsan zajlik. A gének pár percen belül aktiválódnak, és egy idegsejt nagyon rövid ido alatt több ezer új nyúlványt növeszthet. Az egyik legfontosabb dolog, amit itt meg kell jegyeznünk, hogy a géneket egy bizonyos elmeállapot aktiválja mindössze néhány perc alatt.

Ez a szellem hatalma az anyag felett a gének szintjén, és kulcsszerepe van számos csodásnak nevezett gyógyulásban.

Az elménk nemcsak az agyunkra van hatással, hanem a testünkre is, a sejtek szintjén.


Az elme ugyanis képes hatást gyakorolni a testi sejtek DNS-ében található génekre, mint ahogy hatással van az idegsejtek génjeire.

Egy gyógyulás nagyon erősen függ attól, hogy milyen a lelki, érzelmi állapotunk.

A tudósok felfedezték, hogy a stressz több mint száz gén működését fogja vissza.

A gének tehát az egész testben az elme utasításait hajtsák végre.

Az elmének akkora a hatalma van a génjeink fölött, hogy nem kell félnünk a ráktól, vagy a szívinfarktustól, még akkor sem, ha a családban valakinek már volt ilyen betegsége. Ha megváltoztatjuk életmódunkat és hozzáállásunkat, ki tudjuk sakkozni az esetleges örökölt „rossz" géneket.

Az életstílus is hatással van a génekre. Az egészséges étrend, a kevesebb méreganyag és serkentőszer valamint a megfelelő mennyiségű testmozgás mind pozitív változást eredményez. Ha így élsz, jó esélyed van rá, hogy a szívbetegségért vagy a rákért felelős gének nem aktiválódnak.

A te életed, a te döntésed.

A hozzáállás, az étrend és a család életvitele ugyanolyan súllyal esik latba, mint a gének.

Az a tény, hogy az elme képes befolyásolni a géneket, azt sugallja, hogy az elme hatással van az őssejtek növekedésére, hiszen az őssejtekben is van DNS. Az őssejtek olyan sejtek, amelyek bármilyen sejtté képesek átalakulni.

Az, hogy az őssejtek pontosan miként vesznek részt a sejtek gyógyulásában, még nem teljesen világos.



A VIZUALIZÁCIÓ EREJE.

„ A vizualizáció azt jelenti, hogy célt adunk az álmodozásnak."

Testünk minden porcikája összeköttetésben áll az aggyal. Az idegek összekapcsolják az agyat a bőrrel, az izmokkal, a csontokkal, az ínszalagokkal és a belső szervekkel.

Az agy nem tesz különbséget a valós és az elképzelt dolgok között, ami nagyon jól jön, ha vizualizálni akarjuk, hogy felépülünk egy betegségből.

Ilyenkor az agy számára valóban felépülünk, és nagyon valószínű, hogy a megfelelő vegyi anyagok szabadulnak fel a megfelelő helyen, és a megfelelő gének aktiválódnak, illetve valóban azzá válunk, amit elképzelünk.

Számos új tanulmány bizonyítja, hogy a stroke-ón vagy gerincvelő-sérülésen átesett emberek részben visszanyerhetik mozgási képességüket, ha elképzelik magukat mozgás közben.


Azt már tudjuk, hogy a hozzáállás milyen jelentős hatást gyakorol az egészségi állapotunkra.


STRESSZELNI VAGY NEM STRESSZELNI?

„Ne a múltba élj, ne a jövoről álmodozz, a jelen pillanatra összpontosítsd az elméd."

A stresszt már számos betegséggel hozták összefüggésbe.

A stressz elnyomja az immunrendszert, ezáltal csökkenti a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket.

Néhány kutatás bebizonyította, hogy már az is segíthet, kiengedni a feszültséget, ha papírra vetjük az érzéseinket. Hasonló, ha beszélünk félelmeinkről, szorongásainkról.

A beszélgetés mellett a stresszoldás másik közismert módja a meditáció. Rendszeres meditációval drámai mértékben csökkenthetjük életünkben a stresszt.

A meditáció ereje olyan hatalmas, hogy ma már a klinikai gyakorlatban is rendszeresen alkalmazzák a legkülönfélébb betegségek kezelésében, amelyeknél a stressz súlyosbító tényezőnek számít.

A Harvard egyik 2008-as kutatása azt állapította meg, hogy a meditáció a genetikai szintjére is hat.

A stressz kezelése megtanulható! Csak arra van szükség, hogy átértékeljük, mi az, ami igazán fontos.


HOGYAN VIZUALIZÁLJUNK?


Mint megtudtuk, az elme folyamatosan hatással van a test működésére.

A vizualizáció segítségével hatékonyan befolyásolhatjuk ezt a folyamatot: irányt és célt adunk neki.

A gyógyító vizualizációnak az a titka, hogy elképzeljük, miképpen megy végbe a gyógyulás a testben. Ha figyelmünket a beteg testrészre összpontosítjuk, aktiváljuk ezt a testrészt és a hozzá tartozó agyterületet. Amit az ember elképzel, az agyi térképek megváltoznak az agyban és a testben vegyi anyagok szabadulnak fel, gének kapcsolódnak ki vagy be, és őssejtek kapnak utasítást, hogy milyen sejtekké alakuljanak.

Mindez könnyen megy, ha úgy képzeljük el magunkat, mint egy apró kis emberkét a saját testünkben. A Mini Én fontos szerepet játszik a gyógyulás folyamatában. Ha például megvágod magad, elképzelheted, hogy a Mini Én összehúzza a seb két szélét. Elképzelhetsz egy kötelet vagy varázsfonalat, amelynek segítségével olyan tökéletesen összehúzod a sebet, hogy nyoma sem marad.
Ha így teszel a seb környékén lévő sejtek stimulálódnak, és stimulálódik a sérülés helyét irányító agyterület is. Minél többet koncentrálsz erre a területre, annál jobban megváltozik az azért felelős agyterület.
Szerte a testben, de különösen a sérülés környékén szintén számos gén kapcsolódik ki vagy be. Aktiválódnak a növekedési hormon gémjei, és felgyorsítják a gyógyulást.


A vizualizációnak köszönhetően a gyógyulás felgyorsul.

Egy kis anatómiai tudás szükséges súlyosabb betegségeknél. Ha például, tudjuk, hogy a daganat olyan, mint egy dudor, eköré felépíthetünk egy gyógyító jelenetet. Elképzelhetjük például jégtömbként, amely folyamatosan olvad. Elképzelhetjük mindezt fokozatosan, olyan folyamatként, amely napok vagy hetek alatt megy végbe, és közben a jég egyre kisebb lesz, de úgy is, hogy a jégtömb minden egyes alkalommal semmissé válik. Ha kemoterápia vagy sugárkezelést kapunk, akkor elképzeljük, hogy apró hőbuborékok oldják szét a daganatot.

Az a lényeg, hogy figyelmünket a kérdéses területre összpontosítsuk, és a hozzá tartozó agyterület aktiválódjon. Ilyenkor kémiai változások mennek végbe az agyban, az egész testben és a figyelmünk központjában álló területen.


Egyes esetekben már a szimbólumok alkalmazása is elegendő. Ha például gyorsabban akarunk felgyógyulni az influenzából vagy a náthából, elképzelhetünk egy óriási barlangot, ami tele van a betegséget jelképező buborékokkal. Valahányszor a Mini Én kipukkaszt egy buborékot, a betegség veszít az erejéből. Végül kipukkasztjuk az összes buborékot, ami azt jelképezi, hogy a betegségnek vége.

A vizualizációnak ez a típusa bármilyen betegségnél működnek. Talán még a rák esetében is csodákat lehet elérni azzal, hogy elképzeljük a Mini Én, amint „Tűnj el, rák!", felkiáltással buborékokat pukkaszt ki a képzeletbeli barlangban.

Az a lényege, hogy ne érezzük magunkat erőtlennek a rákkal szemben, hanem azt érezzük, hatalmunk van fölötte. A tudatalatti, amelynek tudomása van a betegségről, aktiválja a vegetatív idegrendszert, és működésbe lépnek a rák elleni mechanizmusok. Nem a „hogyan" a lényeg!

A vizualizációnál nincs egyetlen helyes megoldás, csak az a fontos, hogy működjön!


Azzal is növelheted a gyógyító képességed, ha a jelenetet minél valóságosabbnak próbálod érezni.

Rendszeresen végezd a gyakorlatokat. Egy apró kalapáccsal is szétverhetsz egy sziklatömböt, ha rendszeresen ütögeted.


NÉHÁNY TIPP: Nem kell mindent alkalmaznod, ezek inkább csak útmutatók.


-Rajzold vagy fest le, amit elképzelsz! Rajzolás vagy festés közben ugyanúgy aktiválód a meggyógyítani kívánt testrészeket és a hozzájuk tartozó agyterületeket.

-Türelem! Ne veszíted el a türelmedet, ha nem gyógyulsz meg egy-két nap alatt. Ne csüggedj, és ne hidd, hogy nem működik a dolog.

-Javíts az életviteleden! Próbálj meg változtatni néhány dolgon az életedben, ami segíti a gyógyulásod.

-Kérdezd meg a tested, mire van szüksége! Először is, lazulj el. Ellazult állapotban a tudattalan elméddel kommunikálsz, és ezáltal képes leszel rá, hogy többet tudj meg arról, miféle változtatásokra lenne a legnagyobb szükséged az életben. Egy beteg szerv például azt üzenheti, hogy egy bizonyos élelmiszerre van szüksége, hogy megkapja a megfelelő tápanyagokat. Már az is lehet, hogy megérzed, ha a sejtek valamilyen anyagot kérnek az agyadtól. Kérd meg hát az agyad, hogy állítsa elő ezt az anyagot, és küldje oda, ahol szükség van rá.

-Járj győzelmi táncot! Amikor mondjuk, baktériumokat porszívózol, és úgy találod, hogy már egy csomót sikerült felszippantanod, képzeletben győzelmi táncot járj, ezzel ünnepeld a sikert. Táncolhatsz a zuhanyzóban, a fürdőszobában, a hálószobában vagy ahol kedved tartja.

A VIZUALIZÁCIÓ JÓTÉKONY MELLÉKHATÁSAI


Amint egy gondolat beszivárog a tudattalanba, hatást gyakorol a viselkedésedre.

Ha tehát a gyógyulást vizualizáljuk, gyakran megváltozik a viselkedésünk, anélkül, hogy észrevennénk. Olyan módon kezdünk viselkedni, ami jobban segíti a gyógyulást, mint a megszokott magatartásunk.

A gyógyszereket nem szabad abbahagyni. Vegyük be a gyógyszert és vizualizáljuk, ugyanakkor javítsunk az étrendünkön.

A teljes írás:

https://www.facebook.com/



- Olajrágás -

Mit tehetünk teljes testi megtisztulásunkért? Mit tehetünk a nehézfémek, toxikus anyagok, gyógyszermaradékok ellen, amit minden nap magunkhoz veszünk? Amint kikelünk az ágyból, még kómásan, csipás szemmel, fogmosás előtt (igen, igen, tuti fogmosás előtt kell csinálni) rágjunk olajat!!!! Hogy mi az olajrágás? Hát nem rágni kel, elárulom!

Szóval keljünk fel, irány a konyha és vegyünk a szánkba kb. 1 evőkanálnyi olajat. A legjobb eredményt akkor érjük el, ha legalább 15-20 percig forgatjuk szánkban, átpréseljük fogaink között, és szájüregünket alaposan átöblögetjük az általunk kiválasztott olajjal. Az első 5 percben kiválnak a nehézfémek, de a baktériumok és vírusok elpusztításához még legalább 10 percre van szüksége az olajnak. Miután letelt a 20 perc köpjük ki az olajat a szánkból!!! A szánkban megrágott olaj nagy koncentrációban tartalmaz káros anyagokat, tehát semmi esetre se nyeljük le vagy gargalizáljunk vele!!!
Akkor végezzük jól az olajrágást, ha a kezdetben sárga olaj tejfehér színűvé válik mire kiköpjük. Nem kell megijedni, az olaj az első percekben bekeményedik, majd amikor kezdenek kiválni nyálkahártyánkok Miután kiköptük az átforgatott olajat, azonnal és alaposan mossunk fogat, hogy ne maradjon a szánkban semmilyen olaj maradék.

Élettani hatásai:


A nehézfémek, baktériumok és vírusok kiűzetnek a szervezetünkből, a fáradtság, levertség érzése elköltözik otthonunkból - újra tele leszünk energiával, nyugodtan tudunk majd aludni, általában véve nyugodtabbak leszünk, jobban viseljük a változást, hangulatunk felhőtlen lesz, elménk kitisztul, hajunk erős lesz, nem hullik majd, fogaink ismét egészségesek lesznek, megszűnik a fogkő és a fogszuvasodás, ínyünk felhagy a vérzéssel, bőrünk kitisztul és ragyogni fog!

Saját tapasztalat
Na, amikor én meghallottam először ezt a technikát, akkor készen voltam. El sem tudtam képzelni, hogy jól érezhetem magam 15-20 perc olajrágás közben, meg utána is. Na persze, segít ez mindenen, csak bírd ki. De ha már természetgyógyászatra adtam a fejem, akkor nem mehetek el egy egyszerű de nagyszerű, mégis fura technika mellet csak úgy. Hiszen nem ajánlhatok olyasmit, amit magam nem próbáltam, és nem bizonyította be hatásosságát nem kis elvárásaimnak...
Szóval nekiláttam, és hidegen préselt olajjal öblögettem. Az elején érdekes volt, és untam ezt a 15 perc "semmittevést". Aztán rájöttem, hogy reggelente úgyis meditálok, ez alatt is lehet ezzel foglalkozni. legalább van, ami leköti a testemet a lelkem-szellemem szárnyalása közben. Azt is kipróbáltam, hogy amíg zuhanyzok, hajat mosok, tisztálkodom, addig csinálom. Ez is bevált. lehet hasznosan tölteni 15 percet minden reggel. Arra is használtam már, hogy rendbe tettem a gondolataimat, és ami haszontalannak bizonyult, vagy elvetettem, "beleengedtem" az olajba. Jó volt ez is.
A lényeg az, hogy ezt én csinálom magamért, az egészségemért, és nem kell hozzá eszméletlen mennyiségű pénz, vagy nem kell eljárni valahova, vagy nem kellenek hozzá különleges eszközök. Reggelente kicsattogok a konyhának nevezett kukszliba és számba veszem az olajat. Ennyi :):) És ettől már tetszik is!!! A bőröm szebb, a fogaim nem érzékenyek, az ínyvérzésem egyre jobb, nincs fogkövem, a hajam és a körmeim nőnek mint a bolondgomba, aztán majd még jön a többi jó hatása is. Ártani nem lehet vele.


Nem ritka, hogy valaki épp a legjobbkor rúgnak ki a munkahelyéről. Abban a pillanatban ez felkavarhatja az illetot, de idővel kiderül,
hogy egészsége érdekében épp erre az elixírre volt szüksége.

forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=299854



Sokan említették a meditációt, mint segítséget, de azon a bizonyos stroke-os blogon találtam ezt is:

https://www.youtube.com/watch?v=qS4LfCQ-t30&list=PLdm6GhhwupG-FZUNueepK5ALdj1DdSjKJ&index=1

Ezt autogén tréningnek nevezik. Ártani nem árthat, időmbe meg belefér, ezen kívül minden reggel eszem 1 kiskanál szódabikarbónát, hogy lúgosítsak, mert a szervezetünk el van savasodva,
és érzékenyebb a betegségekre is, és szűztea kapszulát szedek, valamint 6 után nem eszem. Egyelőre ennyit teszek az egészségemért, és nem esik nehezemre.

 

Ha érdekesnek találod, amit olvastál, lájkold a blog facebook oldalát, mert naponta teszek ki olyan tartalmakat, amiket itt nem osztok meg.